Begin met Waarom - de gouden cirkelDe afgelopen maanden ben ik een eigen grote zoektocht gestart. Naar mijn persoonlijke visie. Mijn missie. Mijn Grote Waarom. Naar de betekenis daarvan voor wat ik doe en hoe ik het doe.
Zoals Simon Sinek zegt in zijn gelijknamige boek: Start with Why. Begin met het Waarom. Weet waarom je de dingen doet die je hart doen zingen van plezier. Ik vertelde jullie hoe belangrijk het is om dat te weten, en tegelijkertijd ging ik er zelf mee aan de slag.

Het heeft me enorm grote en waardevolle inzichten opgeleverd. Inzichten die zó voor de hand lagen, dat ik er volledig overheen keek. Misschien herken je het. Wat ik er van geleerd heb, is dat we wat minder moeten doen en meer zouden moeten zijn. En dat zijn, dat zijn we een beetje vergeten.

We hollen van het een naar het andere.
Proberen 48 uren in een dag te proppen.
Willen wat de ander heeft, zonder te voelen of het bij ons past, of het echt bijdraagt aan ons geluk.
Moeten van alles van onszelf, zonder ons af te vragen of het reeël of zelfs wenselijk is.

Stop de ratrace. Sta stil bij je verlangen. Bij wat je vervult van blijdschap. Bij wat je doet voelen dat je van betekenis bent. Bij wat voelt als de reden van je bestaan. Jouw Grote Waarom. En gebruik dat als uitgangspunt.

Wat dat te maken heeft met slimmer werken – wat ik doe als zelfstandige? Álles. Écht. En daarom besteed ik er steeds meer en vaker aandacht aan. Slimmer werken is niets meer of minder dan een instrument, een tool, een manier van denken die je helpt de ruimte te scheppen – in je hoofd, je lijf, je agenda, je omgeving – voor wat je écht belangrijk vindt. Dat wat de rest doet vervagen, als je op je sterfbed ligt. Slimmer werken als tool voor life improvement. Dat is wat ik doe, wat ik je wil leren, bij wil helpen.

Vanaf 1 januari 2013 doe ik dat als volledig zelfstandig ondernemer. Ik neem afscheid van mijn werkgever. Ja, in deze crisistijd. Ja. Juist nu. Omdat mijn hart zingt als ik denk aan wat ik straks voor anderen kan en wil betekenen. Omdat het past in mijn Grote Waarom. Omdat ik mijn eigen droom najaag. Kan ik jou helpen met die van jou?

Droom je van wat anders? Wil je je persoonlijke levensmissie en -visie koppelen aan wat je doet in je werk of in je leven? En wil je dat bereikbaar en haalbaar maken? Kom dan naar de workshop #’rijker’ leven, op vrijdag 25 januari 2013 in Voorschoten. Een workshop op basis van waardebepaling achteraf, zodat je je niet belemmerd voelt vanwege de prijs, en je achteraf kunt bepalen hoeveel het je waard is geweest. Schrijf je hier in >

Zoek en je zult vinden

2 thoughts on “Zoek en je zult vinden

 • 9 December 2012 at 01:12
  Permalink

  Prachtig plan Marjolein.
  Mooi beschreven.
  We zijn Zijn vergeten…
  Help ze maar herinneren!
  Succes!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *