Ik kreeg huiswerk, vorige week. Echt huiswerk: voor de volgende opleidingsavond van de coachingsopleiding moet het klaar zijn. Een simpele opdracht, maar ingewikkeld huiswerk. Ik moet er over nadenken. Kom er niet helemaal uit.

Ik moet een dobbelsteen meenemen. Maar niet zomaar een dobbelsteen: één met zes kanten van mezelf. Dat is de opdracht. Klinkt simpel genoeg. Maar dan: maak maar eens een dobbelsteen met zes kanten. Zes vlakken die mij uitdrukken. Waaraan je zult zien wie ik kies om te zijn. Ik zeg kiezen, omdat je beperken tot zes kanten betekent dat je keuzes moet maken. Wie laat ik zien? Wie breng ik naar voren? En wat zegt dat over mezelf? Wie laat ik weg? Welke kanten zijn van minder waarde? Wil ik het liefst vergeten? Horen die kanten niet ook een plekje te krijgen in die dobbelsteen? En waar ís die dobbelsteen straks voor…?

Zes kanten van mezelf
Tagged on:     

3 thoughts on “Zes kanten van mezelf

 • 14 November 2011 at 07:53
  Permalink

  Hoi Marjolein,

  Wat een mooie opdracht . . . !
  Ik bewaar het even voor een later moment, dan ga ik ‘m ook maken. Laat ik je hier weer weten hoe mijn dobbelsteen er uit ziet 😉

  Reply
 • 14 November 2011 at 09:47
  Permalink

  Simpel inderdaad, maar het wordt inderdaad moeilijk als je het jezelf moeilijk maakt. Vraag aan mensen om je heen je 2 beste en je 2 slechtste eigenschappen (voorzover dat bestaat) en maak daar een top 6 van. Voila. 🙂 Niet te veel nadenken met dit soort dingen (of waar dan ook mee!): gewoon doen!

  Reply
  • 14 November 2011 at 20:03
   Permalink

   In dit geval vond ik dat het niet alleen gaat om het resultaat (want dat had ik idd – niet al te moeilijk – binnen een paar minuten bedacht), maar ook vooral het proces als je even stilstaat bij wat je eigen ‘kanten’ zijn. Tenminste, dat was wat het bij mij losmaakte 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *