Ben je er aan toe om de voorjaarsschoonmaak door te voeren in je werk? Of kun je wat tips gebruiken hoe een aantal werkzaken anders aan te pakken? Je uitstelgedrag? Het vooruitschuiven van die lastige taak? Of misschien wil je het roer radicaal omgooien? Hieronder vind je enkele nuttige en leerzame artikelen die je kunnen helpen je werk te doen, maar dan anders.

Versimpel je takenlijst
Als je je eindeloze takenlijsten meer dan zat bent, ben je er misschien wel aan toe om ze terug te brengen tot die éne taak die nu het meest belangrijk is. Kijk dan – als je van de radicale aanpak houdt – op “Kill your To Do List“.
Een ochtendroutine werkt
Niet iedereen komt ‘s ochtends even goed op gang. Als je last hebt van opstartproblemen of iedere ochtend weer moet nadenken over wat je te doen staat,  lees dan ‘The Best Dead Simple Way to start your Workday“.
Geen zin vandaag, of schuif je alles voor je uit?
Afgeleid? Uitstelgedrag? Lees dan “How Procrastination can make you more productive“, en zie hoe uitstelgedrag ook z’n nut heeft.
Zie je ergens tegenop? Maar moet het toch gebeuren? Gretchen Rubin geeft zes tips om jezelf er toe te zetten om die taak te doen in “Six Ways for Forcing Yourself to Tackle a Dreaded Task“.
Versimpel je werk
Een fijne droom – die je werkelijkheid kunt maken – is om alleen te doen wat je écht wilt doen in je werk. Zonder al die secundaire taken en verplichtingen eromheen. Kijk dan eens op “Frictionless Work – How to Clear Your Life of Non-Essential Tasks‘.
Of ben je toe aan het versimpelen van je werkdag? In “Simplify Your Workday” vind je 13 bruikbare tips.
Ik wens je een fijne werkweek toe!
Werk, maar dan anders
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *