Wens [zelfstandig naamwoord] – wat je wilt dat gebeurt of wat je wilt krijgen. Synoniem: verlangen ‘een wens hebben/koesteren’ ‘een wens uiten/uitspreken’

Wensen. Verlangens. Voorbodes van wat je kunt realiseren. Tekens van wat er in je hart leeft. Zaadjes die je plant, in je leven, en die je hoopt te zien groeien en bloeien. En wens, daar spreekt hoop uit. Of wanhoop.

Ik heb nogal wat plannen, doelen, dromen, wensen. Het onderscheid ontgaat me soms. Daar schreef ik al eerder over. Vandaag is het anders. Vandaag wens ik niets anders dan hier en nu zijn. Blij zijn met wat ik heb. Gezondheid. Geliefde mensen om me heen. Een dak boven mijn hoofd, eten op tafel. Vandaag is het anders, omdat we afscheid nemen van een bijzonder mens. Ik wens dat dat niet zou hoeven…

-♥-

Deze blogpost is geschreven in het kader van WOT (Write on Thursday). Op het blog van Karin Ramaker lees je er alles over.

Wens
Tagged on:     

13 thoughts on “Wens

 • 12 January 2012 at 14:08
  Permalink

  Mooie lijst met wensen, het doet een mens leven… ergens een droom, doel of wens najagen… tevens sterkte voor het afscheid…

  Reply
 • 12 January 2012 at 14:23
  Permalink

  Wat vervelend dat je afscheid moet nemen. Dat is altijd naar. Ik hoop dat je het niet nog eens moet doen in de nabije toekomst.

  Een mooi blog. Een heel mooi woord. WOT lijkt me interessant. Bedankt voor het delen!

  Reply
 • 12 January 2012 at 14:34
  Permalink

  Aangrijpend blog. Blij zijn met wat ik heb… is dat niet de mooiste wens? Iedere dag weer? Nogmaals sterkte gewenst Marjolein.

  Reply
 • 12 January 2012 at 19:04
  Permalink

  Sterkte Marjolein. En hou dat hier en nu gevoel vast. Met enige regelmaat.
  Mooi geschreven. Kernachtig en compleet.

  Reply
 • 12 January 2012 at 19:50
  Permalink

  In het hier en nu zijn zou ik ook vaker bewuster moeten doen. Mooie woorden en veel sterkte deze dagen..

  Reply
 • 12 January 2012 at 20:11
  Permalink

  Ik wens je sterkte.
  En voor alle andere dagen wens ik je gezondheid. Geliefde mensen om je heen. Een dak boven je hoofd, eten op tafel. En alle andere wensen, maar die mag je zelf invullen 😉

  Reply
 • 12 January 2012 at 21:49
  Permalink

  Op tragische momenten wanneer een dierbaar persoon voorgoed uit je leven verdwijnt besef je elke keer weer hoe waardevol het leven is. Sterkte.

  Reply
 • 13 January 2012 at 00:24
  Permalink

  Ik wens je ook sterkte, al is het al vandaag geweest inmiddels… Van iemand afscheid nemen is het ergste dat er is. Vooral als je weet dat iemand niet meer terugkomt.

  Reply
 • 13 January 2012 at 13:16
  Permalink

  Dank voor al jullie lieve, wijze en meelevende woorden…

  Reply
 • 13 January 2012 at 22:08
  Permalink

  Tja, wat moet ik zeggen. Mooi! Dat klein houden, hier en nu, dat wil ik ook… Ik was gisteren bij een uitvaart, een afscheid. Ik voel mee. Niet dichtbij genoeg om zelf te rouwen, maar toch, afscheid van een mens is inboeten aan waarde. Sterkte!

  Reply
 • 16 January 2012 at 08:13
  Permalink

  In een wens komt hoop tot leven en uit wanhoop ontspringt een wens. Indrukwekkend….

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *