Vrijheid is niet ongebondenheid, maar het vermogen om keuzes te maken en je aan datgene te binden wat het beste voor je is ~ Paulo Coelho

Ik heb jarenlang gedacht dat het egoïstisch van me was om tijd voor mezelf nodig te hebben. Dat het overdreven was om mezelf regelmatig af te sluiten van de wereld om me heen. Inmiddels weet ik wel beter. Die me-time heb ik nodig. Die helpt me beter in het leven staan, aandacht te kunnen opbrengen voor de wereld om me heen, zonder zelf op te branden. Als ik die tijd niet neem, kwijn ik weg. Raak ik op.

Door schade en schande heb ik nu geleerd om die tijd te nemen. Omdat het me helpt gezond en effectief te blijven. Omdat ik door mezelf die tijd te geven, meer aan anderen kan geven. Na vele jaren voelt dat niet meer als mezelf beperken, maar als een grote vrijheid…

En jij? Lukt het jou om keuzes te maken die goed voor je zijn?

Vrijheid is durven kiezen
Tagged on:

One thought on “Vrijheid is durven kiezen

  • 6 January 2013 at 09:24
    Permalink

    Ach nee…..1 grote worsteling….. Denk dat ik wel weet waarvoor ik moet kiezen maar ‘durf’ het niet…..die grote stap naar het onbekende…. Een groot risico op kwijt raken wat ik zo graag heb en ook echt lief heb……

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *