1. Anders Kijken is niet moeilijk – Ik volg een mini-mailcursus Anders Kijken van fotografe @elsekramer. Zó leuk om te doen, met een kleine (dag)opdracht aan de slag, die je – ook al is het maar voor even – anders laat kijken naar de wereld om je heen.
 2. Ik ben een leukere moeder als ik tijd voor mezelf neem. Ondanks alle drukte (die ik helemaal selluf over mezelf afroep) is het zó de moeite waard om me-time in te plannen. Mij er aan te houden. Je kunt pas energie besteden als je zelf opgeladen bent.
 3. Je kunt nog zo moe zijn, als je met fijne mensen fijne dingen doet, word je daar niet nog vermoeider van. Integendeel.
 4. Wat je aandacht geeft, groeit. Mijn boosheid groeit als ik er aandacht aan besteed. Mijn blijdschap ook. Aandacht voedt. Waar kies je voor om je aandacht aan te geven?
 5. Je kunt beperkende overtuigingen veranderen. Echt. Zodra je je bewust bent van een overtuiging en er 100% van af wilt, zijn er mogelijkheden om er vanaf te komen, ze te vervangen door een nieuwe en helpende overtuiging.
Vijf lessen
Tagged on:             

2 thoughts on “Vijf lessen

 • 26 November 2011 at 11:01
  Permalink

  1. Ook ik doe met plezier mee aan de miniworkshop. Voor mij dag 3 nu: ik vind het genieten 🙂
  2. Had mijn zusje aan de telefoon die tegen haar zoontje zei: “Nee, het is nu even ‘mama-tijd’, dus je mag nu even jezelf vermaken nu ik aan de telefoon ben. Daarna heb ik weer aandacht voor jou’ 😉
  3. Mee eens. Ben al een week snotterig, keelpijn en heel moe. Toch naar #twaartup gegaan. En wat ben ik blij dat ik ben geweest. Even er uit, leuke gesprekken gehad en heel lekkere taartjes gegeten. Kom je ook een keer?
  4. Mijn strengheid loslaten. Ik pin mijzelf som zó vast aan hetgeen ik mij voorgenomen heb te doen op een dag. Gebeurt regelmatig dat het, om welke reden dan ook, niet ‘lukt’ waardoor ik dan boos ben op mijzelf dát het niet lukte . . .
  5. Mee eens! Deze haakt voor mij aan op punt 4. Gevoed door mijn beperkende overtuigingen wil / moet ik van mijzelf van alles, enz.

  Reply
  • 26 November 2011 at 11:30
   Permalink

   mooie reactie Sonja! En: als ik gisteren geen opleidingsdag had gehad, was ik naar de #twaartup geweest. Mooiste combi: taartjes, koffie en leuke mensen!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *