Ik wou soms dat er meer uren in een dag zaten. Vooral op de dagen dat ik veel moet doen in korte tijd. Als ik dan op internet een artikel vind over hoe je meer tijd aan je dag kunt toevoegen, ben ik meer dan geïnteresseerd. Nou was ik vorige week al begonnen om iedere dag een uur eerder dan normaal op te staan. Dat leek me een haalbare uitdaging, want ik kon daarmee twee vliegen in één klap slaan. De zomertijd zat er immers aan te komen. Dat extra ochtenduur heb ik de afgelopen week goed besteed. Ik gebruikte het namelijk om dingen te doen die al lang op mijn wensenlijst stonden, maar die ik steeds maar weer voor mij uitschoof. Ik had zomaar een extra uur voor mezelf gecreeërd. Om te mediteren, te schrijven, en ongestoord te kunnen lezen. Ondertussen genoot ik van de serene rust in huis, en van het ontwaken van de dag. Een geweldig uur. Ik kan het je aanraden. Ook al was het een gevoelskwestie (ik deed immers niets wat ik op mijn to-do lijstje had staan), ik had ‘s ochtends al het gevoel dat mijn tijd goed besteed was. Ik had Meer Uit Mijn Dag gehaald.

Ik heb er nog een paar tips aan toe te voegen:
 1. Beperk jezelf. Niet alleen in hoeveel je meent dat je op een dag gedaan moet krijgen (we overschatten enorm wat we in een werkdag kunnen dóen), maar ook in wát je moet doen. In die zin sluit het aan bij de tip uit het artikel: ‘Drop one of your goals’. Je kunt niet alles doen, je kunt ook niet alles tegelijk doen. Maak keuzes. Het geeft lucht in je hoofd en ruimte in je agenda.
 2. Begin met de belangrijke zaken. Dus vóórdat je je mail checkt, op nu.nl kijkt, of met die ene collega de weekendbelevenissen bespreekt. Begin in ieder geval met Dé Belangrijkste taak. Je weet wel, die ene taak die bijdraagt aan dat doel of project waar je zo warm voor loopt. Dan kun je daarna jezelf een fijn schouderklopje geven. En dat brent mij bij de volgende tip.
 3. Beloon jezelf. Vier je successsen. Niet jezelf voor je kop slaan vanwege alles wat je vandaag nog niet af hebt kunnen krijgen, maar blij zijn om wat je bereikt hebt. Ook al is het maar die ene Meest Belangrijke Taak. Die heb je maar mooi afgerond.
En, wat is jouw tip om meer uit je dag te halen?
Vier tips om méér uit je dag te halen
Tagged on:     

One thought on “Vier tips om méér uit je dag te halen

 • 16 January 2013 at 10:59
  Permalink

  Begin de dag met een goede ademhalingsmeditatie. Zo begin je de dag met een leeg hoofd en komt de flow van die dag makkelijker binnen. Alles wat daarna ‘moet’ voelt lichter aan omdat je het kunt doen vanuit een bepaalde rust. 

  Begin de dag met liefdevolle aandacht voor jezelf!!! 
  Iedere dag die je zo begint, kun je ervaren als een cadeautje voor jezelf. 

  En cadeautjes geven en krijgen is gewoon leuk en daar krijg je energie van! 

  Fijne dag allemaal!! 

  Liefs, Nanda

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *