Don’t cry because it’s over, smile because it happened.

Als ik íets geleerd heb in de 40 jaren dat ik hier op aarde rondloop, is dat de dood een onvermijdelijk en onomkeerbaar onderdeel is van het leven. Het is de enige echte zekerheid die ik heb. Zoals we allemaal ooit een start hebben gemaakt aan ons leven, zo zal ons leven ook een einde hebben… En toch verrast het me, slaat het me uit het lood, doet het me pijn om opnieuw ten volle te beseffen dat een leven tot een einde is gekomen…

Een prachtig mens, vol levensvreugde, optimisme, liefde voor de mensen in zijn leven, een mens met een groot hart, is er niet meer. Verloor een ongelijke strijd tegen een sluipmoordenaar die wel zijn lichaam sloopte, maar die zijn kern onveranderd liet. Zijn gezin, zijn familie, zijn vrienden, wij, gaan dat prachtige mens missen. Voor altijd uit ons midden. Maar ook voor altijd in ons hart en onze herinneringen. Door zijn levenskracht heeft hij heeft me een mooie les geleerd: vier het leven. Altijd.

Vier het leven
Tagged on:

8 thoughts on “Vier het leven

 • 10 January 2012 at 07:14
  Permalink

  De verrassing. Uit het lood geslagen worden. De pijn. Lieve Marjolein, dat gebeurt je, overkomt je, voel je, omdat je het leven viert. Koester de herinnering. De aanwezigheid. Op een andere manier. Veel sterkte en heb ruimte met aandacht voor de rouwverwerking.
  Dank voor deze alinea’s bewustzijn.

  Reply
 • 10 January 2012 at 09:34
  Permalink

  Wat een prachtig blog. Sterkte lieve Marjolein. Zijn woorden resoneren… Vier het leven. Altijd.

  Reply
 • 10 January 2012 at 22:45
  Permalink

  mooi verwoord Marjolein. Zijn/jouw les vraagt erom om uit te voeren, hier en nu, vooral niet alleen maar later en in de toekomst! Sterkte!

  Reply
 • 11 January 2012 at 00:02
  Permalink

  Laat het niet bij deze mooie woorden, maar probeer ze ook echt te leven. Sterkte!

  Reply
 • 11 January 2012 at 22:27
  Permalink

  omdat het ook zo onbegrijpelijk is … sterkte, marjolein. de komende periode.

  Reply
 • Pingback: WensMarjolein's flow | Marjolein's flow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *