SONY DSC                     De vakantieperiode is bijna begonnen. Voor mij althans. Tijd om op te laden, om bij te komen. We hebben immers hard genoeg gewerkt, toch? De laatste weken zijn we zelfs extra druk geweest. Puntjes op de i gezet. Nog even die laatste vragen afgehandeld. Wat klusjes voor collega’s gedaan die al op vakantie waren. En nu zijn we toe aan een welverdiende vakantie. Even niks. Ontspannen. Leuke dingen doen. Uitslapen. Dat ene boek lezen dat al zo lang ligt te verstoffen op het nachtkastje. Overdag genieten van het kabbelende geluid van de golven op het strand. ‘s Avonds genieten van de sterren aan de hemel.

Waarom bewaren we al deze zaken voor die paar weken per jaar dat we ‘vrij zijn’? Waarom doen we niet vaker dingen die ons energie geven? Of rust brengen? Waarom voelen we ons pas vrij als we vakantie hebben? Of ben ik daar een uitzondering in, en hebben jullie daar he-le-maal geen last van?

Hoe dan ook, ik heb een voornemen: ik ga niet meer wachten tot de vakantie om een vakantiegevoel te krijgen. Ik begin vandaag nog aan de stapel boeken die ik al zo lang aan het opbouwen ben – voor ‘als ik er tijd voor heb, in de vakantie’. Morgen ga ik lekker er tussenuit, naar Den Haag Sculptuur. Misschien meteen ook even naar het strand toe, om naar de kabbelende golven te luisteren. En naar de sterrenhemel kijken, dat kan ik ook in mijn eigen tuin, na een werkdag. Ik moet er alleen de tijd voor nemen. En tijd, daar heb ik er nú net zo veel van als straks in de vakantie. Wat een heerlijk vakantiegevoel…

Vakantiegevoel
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *