Toen waren ze voorbij. Die heerlijke twee vakantieweken waarin de tijd nagenoeg stil lijkt te staan, het ritme van de dag bepaald wordt door de biologische (lees: knorrende magen en slaperige ogen) klok en we ons eindeloos vermaken met het genieten van een zonnetje en goed gezelschap… En al heel snel – vaak binnen een paar uur na thuiskomst – is dat heerlijke ontspannen en gelukzalige gevoel ongemerkt weggevaagd en gaat het gewone leven weer door. Het leven waarin er van alles moet, er aan een ander ritme – werk, school – gewend moet worden en je agenda je dag bepaalt.
Ik wil die heerlijke vakantieflow nog even vasthouden. Daarom deel ik graag met jullie mijn tips om dat te bereiken:
 • Wat heb ik de afgelopen weken niet gedaan (zonder moeite en zonder consequenties) en doe ik nu weer volop, of te veel?
 • Wat heb ik zoal uitgevoerd wat niet in mijn gewone routine zit, maar mij wel veel oplevert?
 • Waar verheug ik me op, iedere keer dat ik op vakantie ga? En wat kan ik daarvan in het dagelijks leven al toepassen?
Dit betekent voor mij dat ik de komende weken:
 • meer tijd offline ga doorbrengen,
 • de TV voorlopig lekker uit laat staan,
 • iedere dag even buiten ga zitten, om te genieten van de zonnestralen en de vogels,
 • de tijd ga nemen om die grote stapel boeken te lezen, en mij daardoor laat inspireren.
En jij? Hoe houd jij je vakantieflow vast?
Vakantieflow na de vakantie
Tagged on:     

One thought on “Vakantieflow na de vakantie

 • 17 May 2010 at 03:34
  Permalink

  Meer tijd offline? Eerst zien, dan geloven ;-).
  Serieus, een mooi voornemen – laat ons vooral weten of je voornemens lukken deze zomer.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *