Uitdagen [regelmatig werkwoord] – iets doen of zeggen om een reactie uit te lokken.
Synoniemen: provoceren, tarten, prikkelen, uitlokken

Uitdagen. Een regelmatig werkwoord. Oftewel: je moet er iets voor dóen, en enige regelmaat is wel gewenst. Voor mij persoonlijk dan.

Ik heb het moeten leren, mezelf uit te dagen. Mezelf uit mijn comfortzone te duwen. Uitdagen is groeien, stretchen, een stapje verder durven te gaan dan ik eigenlijk diep in mijn hart durft maar tegelijk o-zo-graag wil. Een uitdaging biedt mij groeiruimte, een impuls, een spreekwoordelijke schop onder mijn kont. Mogelijkheden. Kansen. Een lonkend perspectief. Ook dat heb ik moeten leren. Focussen op wat het oplevert als ik het probeer, in plaats van redenen te bedenken waarom het eng is en ik het eigenlijk niet durf. En eindelijk kan ik zeggen dat ik iedere dag weer uitkijk naar waar mijn groeiruimte op dat moment ligt. Zonder uitdaging geen ontwikkeling.

-♥-

Deze blogpost is geschreven in het kader van WOT (Write on Thursday). Op het blog van Karin Ramaker lees je er alles over.

Uitdagen
Tagged on:

15 thoughts on “Uitdagen

 • 19 January 2012 at 13:48
  Permalink

  uitdagen behelst veel. (behelzen is ook een mooi woord btw) het heeft een ondertoon, een diepte, een kriebel. en dat is nu precies wat uitdagen lijkt te doen. …

  Reply
 • 19 January 2012 at 19:27
  Permalink

  stoer, om je te laten uitdagen ,
  duidelijk verhaal

  Reply
 • 19 January 2012 at 19:44
  Permalink

  Mooi gezegd ‘ik heb het moeten leren, mezelf uit te dagen’. Zo werkt het inderdaad vaak. Maar het mooie is dat je het kunt leren.

  Reply
 • 19 January 2012 at 20:29
  Permalink

  Dat leerproces moet bij mij nog komen. Door jezelf uit te dagen haal je het beste in jezelf naar boven, maar dat kan nog best lastig zijn. Mooi geschreven, vooral die laatste zin 🙂

  Reply
 • 19 January 2012 at 21:16
  Permalink

  Uitkijken naar je groeiruimte. Mooi, Marjolein. Heel mooi. Als je een keer een schop nodig hebt, schroom niet om een seintje te geven. Als de wil daar is, is de ruimte nabij.

  Reply
  • 19 January 2012 at 21:49
   Permalink

   ik geloof in ‘mezelf een schop geven’. Maar als ik ooit een schop van een ander kan gebruiken, weet ik dat ik meteen jou een seintje zou geven. Van jou kan ik het goed hebben! 🙂

   Reply
 • 20 January 2012 at 00:50
  Permalink

  Mooi zo letterlIjk vanuit de betekenis naar wat het voor jou betekent, fijne vorm is dat altijd! En goed gevonden dat regelmatig er iets voor moeten doen.

  Reply
 • 22 January 2012 at 12:56
  Permalink

  Jouw blog daagde me vooral uit eens naar die 101 doelen te kijken. Wat een prachtige lijst om jezelf uit te dagen bewust te leven, een mooi levensthema.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *