Na de vakantie uitgerust aan het werk gaan? Die vakantieflow nog wat langer vasthouden? Hieronder lees je een paar tips die weinig moeite kosten, maar die je in je eerste werkweek na de vakantie veel kunnen opleveren.

  • Zet je afwezigheidsassistent aan, en zet die pas op je tweede werkdag uit. Zo neem je tijd om er ‘weer in te komen’. Bijkomend voordeel: als je collega’s weten dat je er een tijd niet bent, zullen ze een aantal zaken zelf oplossen.
  • Weet wat er in je agenda staat in je eerste werkweek. Niets is zo vervelend om er op je eerste werkdag achter te komen dat je een vergadering vergeten bent, of dat er drie afspraken in je agenda staan die je niet meer kunt voorbereiden. Tip: reserveer tijd in je agenda om je e-mail tsunami weg te werken en weer ‘bij’ te raken. Nog een tip: als je in je vakantie ontzettend goede ideeën hebt opgedaan voor je werk, neem daar zo snel mogelijk de tijd voor om die te realiseren. Ook daarvoor kun je tijd in je agenda reserveren.
  • Zorg dat je voor je vakantie je werkplek opgeruimd hebt, zodat je met een schone lei kunt beginnen. Letterlijk.
  • Heeft de vakantie je rust in je lijf én hoofd gebracht? En wil je dat gevoel zo lang mogelijk vasthouden? Sta dan eens stil bij de dingen zijn die je een vakantiegevoel bezorgen. Of die je de rust brengen die je nu in je werk mist. Oflline zijn? Tijd nemen om na te denken? Een andere omgeving? Probeer dit soort zaken in je werkschema te verwerken. Lees ook Vakantieflow na je vakantie.
  • Zorg voor een paar ‘inkoppertjes‘ voor je eerste werkdag. Welke klusjes geven je een voldaan gevoel? Welke taak kun je eenvoudig afronden, welk project kun je met weinig moeite een flinke zet geven? Denk daar voordat je met vakantie gaat alvast over na, en zet een paar van deze taken op je ToDo-lijst. Had je die nog niet? Dan is het nu misschien een goed moment om er mee te beginnen…

Fijne vakantie!

Tips voor na de vakantie
Tagged on:     

One thought on “Tips voor na de vakantie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *