Het is mijn tijd voor bezinning. Niet speciaal vanwege de kerstdagen, of het einde van het jaar: ik ben half december jarig en voor mij is dat altijd een mooi moment om eens stil te staan bij wat er in mijn leven gebeurd is en wat er vóór mij ligt. Er is veel om op terug te kijken.

Ik besloot op een achternamiddag te starten met Marjolein’s Flow, om kennis, inzichten en mijn bescheiden mening te delen met wie het wil lezen. Over persoonlijke ontwikkeling, slimmer werken, dromen durven realiseren, genieten, zingeving en work-lifebalance. De dilemma’s waar ik zelf mee worstel. Het heeft me ontzettend veel opgeleverd. Het schrijven verheldert de mist die soms in mijn hoofd rondwaart, en de soms onverwachte en mooie reacties kleuren mijn dag. Dank daarvoor.

Ik formuleerde 101 doelen in 1001 dagen: een manier om mijn eigen Geluksproject vorm te geven en bij te houden. Ik ben blij dat ik mijzelf zoveel dagen heb gegeven, want er zitten ook flink grote doelen bij. Als ik ze nu teruglees, dan zou ik er een paar vervangen of schrappen. Een mens moet zich kunnen bedenken, nietwaar? En achteraf gezien blijkt niet alles even belangrijk te zijn… Geluk zit soms in heel kleine en alledaagse dingen. Ook dat is iets om tevreden op terug te kijken.

Ik bedacht dat ik op een andere manier wil gaan werken: van loondienst naar eigen baas. Werknemer 2.0, zeg maar. In 2011 ga ik dat verder uitwerken. Het begin is er: een wens, het zaadje dat wordt geplant, begint langzaamaan wortels te krijgen…

Ik startte een coachingsopleiding, omdat ik graag mijn ontwikkeling een andere richting op wilde sturen en dit gevoelsmatig er ontzettend goed bij paste. Ik heb er nog geen dag spijt van. Alles wat ik leer kan ik in het dagelijks leven – zowel thuis als op het werk – goed gebruiken. Zelfs het pittigste onderdeel van die opleiding is ontzettend waardevol: ‘werken aan jezelf’. Het maakt veel los en levert ook heel veel op. Zo zie je maar: een mens is nooit te oud om te leren.

Nu is het moment aangebroken voor een on- en offline vakantie, om tijd en ruimte te nemen voor verdere bezinning op 2011. Tot 1 januari zal er daarom op Marjolein’s Flow, op Twitter, Linked In en Facebook niet veel van mij verschijnen. Ik wens jullie liefdevolle feestdagen, en een knallend en feestelijk Nieuwjaar! Feliz 2011!

Tijd voor bezinning
Tagged on:

2 thoughts on “Tijd voor bezinning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *