In deze blogpost startte Karin Ramaker met het doorgeven van een ouderwets ‘stokje’ over creativiteitsvragen. Nou heb ik nog nooit een stokje zomaar durven aanpakken, laat staat doorgeven, maar de creativiteitsvragen gingen direct met mijn gedachten aan de haal. Daarom:

De beste manier van ontspannen:
Turen in de verte, niksdoen, op je rug in het gras liggen en de wolken voorbij zien komen. En offline vakantie vieren.

Het beste thuisgevoel:
Als alles klopt. Als ik eindelijk vind ‘nu voel ik me goed’. En dat hoeft niet per sé thuis te zijn.

De beste manier om weekend te vieren:
Tijd nemen. Je laten verrassen door wat de dagen brengen, in plaats van allerlei dingen te ‘moeten’. Of dat nou van jezelf moet, of dat anderen dat van je verwachten.

De beste manier om je ochtend te beleven:
Om 6 uur opstaan als iedereen in huis nog in rust is. Kop thee, ochtendpagina’s schrijven, lezen. De ziel voeden. Mijn beste manier om de ochtend te beleven, heeft een groot effect op mijn hele dag. Ik weet alweer wat ik morgenochtend ga doen!

De beste manier om vrolijk te zijn:
Kan ik me helemaal bij Karin aansluiten: de slappe lach! En het bevrijdende gevoel dat daarna overblijft.

De beste film die je laat lachen:
Dat is iedere keer weer een andere. En ik ben slecht in titels onthouden. Bovendien gaat het vaak niet om de hele film, maar heeft iedere film momenten die je doen lachen. Bijna iedere film.

Het beste mode-item:
Mode? Hm. Ik doe liever niet aan mode. Mode doet niets voor mij. Maar wat er nooit in mijn kast ontbreekt, al die jaren niet, is een goede spijkerbroek. Nou ik er over nadenk: het wordt tijd voor een nieuwe.

Het beste leesbare blog:
Zen Habits. Al jaren. Niet alleen vanwege de vorm, maar vooral vanwege de inhoud.

Neem jij het stokje over? Zet je dan een reactie onder dit artikel, zodat ik jouw antwoorden kan lezen?

Update: nadat ik brutaalweg met Karin’s stokje aan de haal was gegaan, werd ik alsnog aangetikt door Heide Goris in haar blog… 

The very best thing. Creativiteitsvragen.
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *