Switch off Sunday by Goddess Leonie
Switch off Sunday by Goddess Leonie

Iedere zondag herinnert Goddess Leonie van Goddess Guidebook mij er aan om op zondag even ‘uit te schakelen’ en tijd te besteden aan de belangrijke zaken in dit leven… Je weet wel, die zaken die zó belangrijk zijn (en zo weinig urgent) dat ze regelmatig worden geschrapt omdat er urgentere zaken zijn die je aandacht eisen. Ofwel de kwadrant II-zaken van Stephen Covey.

“Kwadrant II is de kern van effectief persoonlijk management. Dit zijn de activiteiten die niet dringend maar wel belangrijk zijn: goede relaties onderhouden, een persoonlijk statuut schrijven, langetermijnplanning, oefening, preventieve aandacht, voorbereiding. Het zijn allemaal zaken waarvan zij weten dat we ze moeten doen, maar op de een of de andere manier komen we er maar zelden aan toe; want ze zijn niet dringend.” ~ Stephen Covey, in De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

Noem één ding dat je kunt doen (en nu niet doet) en dat een enorm positief effect op je leven heeft als je het regelmatig zou doen. En besteed daar vandaag nog 5 minuten aan. Ik ga het zó doen!

Switch off Sunday
Tagged on:     

One thought on “Switch off Sunday

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *