Ik ga niet graag onvoorbereid aan de slag. Voordat ik ergens aan begin, zoek ik informatie. Veel informatie. Boeken, artikelen, websites, filmpjes, wat ik maar te pakken kan krijgen. Ik lees me een slag in de rondte, en kom daarna pas in actie. Op zich is dat logisch, er zijn vele zaken waar je niet blindelings aan moet beginnen, zonder eerst wat kennis op te doen. Een blog starten, bijvoorbeeld.

Maar wat als het daarbij blijft? Als je blijft hangen in informatie verzamelen, lezen, kennis opdoen, zonder in actie te komen? Je verdiepen in de veelzijdigste blogplatforms, de mooiste website skins, de beste indeling voor je website? Als je bang bent dat het niet ‘in één keer goed’ zal zijn? Op de website van Zen Habits vond ik een artikel dat me aan het denken zette. De beste manier om iets te leren, is door het te doen. Niet door er eindeloos over te lezen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben – minder voorbereid dan ik had gewild – plompverloren aan deze blog begonnen. Zonder uitgebreid plan, publicatieschema, onderwerpenlijst en van tevoren geschreven teksten, maar met een doel in gedachten en een hoofd vol ideeën. Dat is mij goed bevallen – nadat ik het zweet van mijn handen had geveegd om voor het eerst op de ‘publiceer-knop’ te drukken.

Ik heb nog een stapel boeken en knipsels liggen over meditatieoefeningen, grotendeels ongelezen. Weet je wat? Ik ga het gewoon doén. Nu.

Stop met lezen, ga het doen!
Tagged on:     

3 thoughts on “Stop met lezen, ga het doen!

 • 19 March 2010 at 10:39
  Permalink

  Hi Marjolein, ik kom hier via twitter (retweet) en je hebt helemaal gelijk! Ik ben in 2005 begonnen met een blog en heb een camera gekocht! Uitzoeken tijdens het doen, dat is spannend, inspirerend en je wordt er blij van! En goed dat ik je blog zie, want dat is het startpunt om te stoppen met surfen en dingen te gaan DOEN. Dank je, succes en ik volg je op twitter! (ik ben dianadries) Groet!

  Reply
  • 19 March 2010 at 10:43
   Permalink

   Dag Diana, dank voor je reactie en leuk dat je hier langskomt! Succes met doén…

   Reply
 • 19 March 2010 at 15:02
  Permalink

  Herkenbaar. Informatie opzoeken en lezen kan nooit kwaad, maar als het om dit soort creatieve uitingen gaat heb je gewoon inspiratie en moed nodig 😉

  Mooi thema trouwens.. Lekker rustig. Ik ga ook eens een nieuwe uitzoeken…

  Groet,
  Moniek

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *