Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om werk mee naar huis te nemen. Of naar een café, of een samenwerkplek. ZP’ers (zelfstandige professionals) die kenniswerk doen, hebben wat dat betreft een grote voorsprong op de traditionele werkers. Werken kan namelijk – bijna – overal. ZP’ers hebben het zelf zó georganiseerd dat ze over tijd, ruimte en faciliteiten beschikken om hun werkzaamheden zo goed mogelijk te doen. Als de omstandigheden niet ideaal zijn, dan doen ze daar wat aan. Ze denken na over wat ze nodig hebben, en hoe zij het prettigst kunnen werken. Ze weten wat er van ze verwacht wordt, en hoe ze dat kunnen doen. Ze investeren in hun kennis en expertise. Ze hebben zelf de touwtjes in handen.

Werk jij al als een ZP’er? Of ben jij een traditionele kenniswerker? Wat kun jij dan doen om de touwtjes in handen te nemen?

Slimmer werken – de touwtjes in eigen hand
Tagged on:     

4 thoughts on “Slimmer werken – de touwtjes in eigen hand

 • 10 October 2010 at 13:01
  Permalink

  Haha, dat plaatje erbij is echt geweldig!

  Ik hou er overigens echt van om ZP’er te zijn. Helemaal zelf indelen wanneer ik werk, hoe ik werk, hoe lang ik werk en wat ik doe. Het liefst werk ik thuis, maar dan geheel op eigen schema. Lekker zondagochtend om 8:00u mailings opstellen en op maandagmiddag een film kijken. Het kan allemaal. 🙂

  Reply
  • 10 October 2010 at 13:20
   Permalink

   Dat bedoel ik nou precies met slimmer werken! En dat is één van mijn redenen om op termijn als ZP’er aan de slag te gaan…

   Reply
 • Pingback: Tweets die vermelden Slimmer werken - de touwtjes in eigen hand | Marjolein's flow -- Topsy.com

 • 14 October 2010 at 09:40
  Permalink

  En wat is het jammer dat zovelen van ons het bovenstaande herkennen (me too!) en daarom hard hollend voorheen goed draaiende bedrijven verlaten. Zo zonde, en wat nog erger is: in veel gevallen nog steeds niet onderkend door Big Companies. Ben benieuwd wanneer we in Nederland het breekpunt bereiken waarop dat echt pijn gaat doen.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *