Simpel projectmanagement: ieder project, hoe complex ook, is een serie taken. Soms zijn het meerdere series, en vaak zijn taken van elkaar afhankelijk. Dan lijkt een project ingewikkeld, terwijl het gewoon om een verzameling taken gaat. Als ik vastzit in een project, is het 9 van de 10 keer omdat ik niet duidelijk heb wat ik nou als eerste moet doen om dat project een stapje verder te krijgen. Dan is het vaak makkelijker om het ‘nog even opzij te schuiven’ dan er vijf minuten voor uit te trekken om eens goed na te denken over die eerstvolgende actie. En dan bedoel ik écht het eerste wat je zou moeten doen.

Om een voorbeeld te geven: ik kan geen afspraak maken voor een projectvergadering als ik niet weet wanneer ik ruimte in mijn agenda heb. Of als ik de gegevens van mijn projectgroepleden niet bij de hand heb. Of als ik niet weet welke zaken ik in die vergadering aan de orde wil stellen. Of als ik überhaupt niet weet wat mijn rol in dat project is.

Vijf minuten, meer heb je niet nodig. Welk project blijf  jij maar voor je uitschuiven? En heb je vandaag vijf minuten tijd en aandacht om na te denken over wat je eerstvolgende stap zou moeten zijn?

Simpel projectmanagement in 5 minuten
Tagged on:             

2 thoughts on “Simpel projectmanagement in 5 minuten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *