025_LR_Marjolein_van_Braam_Morris_009Mijn naam is Marjolein van Braam Morris, en ik schrijf Marjolein’s flow. Wat in 2010 begon als een uitlaatklep voor mijn eigen hersenspinsels, heeft mij onder andere geïnspireerd tot het stellen van 101 doelen in 1001 dagen, en het opzetten van een eigen bedrijf: Marjolein van Braam Morris coaching, training &advies. Ondertussen ben ik aangesloten bij de Betekenaar, en help ik daarbij bedrijven en professionals om de essentie in beeld te brengen.

Mijn vader’s motto was ‘Panta Rhei’, alles stroomt, alles is in beweging. Toen ik klein was begreep ik daar niets van, maar nu ik groter ben, begint het eindelijk te dagen. Ook dat is voor mij ‘flow’: alles stroomt, alles is in beweging. Je laten meevoeren kost veel minder moeite en energie dan tegen de stroom in zwemmen. Ook dat heb ik inmiddels geleerd.

Ik ben getrouwd, moeder van drie kinderen, en wannabe-kunstenaar. Dat, en nog veel meer…

Ik zit graag met mijn neus in een boek of tijdschrift en word blij van zonnig weer, een goed gesprek en pure chocolade. Gek op gadgets, social media en lifehacks. En stilte. Eigenlijk op alles wat het leven makkelijker en leuker kan maken; een ‘life improver’. Ik doe mijn best om te mediteren, om aandacht te hebben voor wat er nu is, en ik neem mij altijd voor om eerst te luisteren voordat ik reageer. Eerlijk gezegd lukt dat niet altijd…

Geboren en opgegroeid in Málaga, Spanje, kwam ik op mijn veertiende in Nederland wonen. Thuis ligt nu in de Randstad, maar in mijn hart voel ik me Spaans. Die twee werelden probeer ik te laten versmelten: het rationele van mijn Nederlandse kant met het gevoelsmatige van mijn Spaanse wortels.

Wees welkom hier, ik wens je veel leesplezier en flow toe!

13 thoughts on “Over mij

 • 15 March 2010 at 10:40
  Permalink

  He Marjolein,

  Welkom in de wereld van de bloggers; ik schrijf dus ik besta. Zingeving is inherent aan blogging voor de bloggers die gelezen worden. Ik lees je blogs en daarmee is blogging een gelukzaligheidsverhogende factor in het leven geworden. Ik hoop vaak van je hersenspinsels te kunnen genieten.

  Groeten, Bas

  Reply
 • 19 March 2010 at 18:45
  Permalink

  Hey Marjolein,

  Ik ben helemaal niet van het bloggen, maar ik vind die van jou erg leuk. Stoer hoor!

  Groetjes,
  A

  Reply
 • 16 April 2010 at 11:40
  Permalink

  Wat leuk om te lezen Marjolein!
  En fijn dat je een creatieve uiting hebt gevonden dat zo helemaal “jij” is. Digitaal met diepgang, mooier kan het toch niet w(o)orden 😉

  Reply
  • 20 June 2010 at 15:06
   Permalink

   Dank je Caryn! Dat doet mij goed…

   Reply
 • 11 January 2011 at 20:33
  Permalink

  Ik schrijf dus ik besta?
  Is dat zo?
  Of zie je dit alleen maar in het geheel van de ervaringen…….

  Reply
  • 11 January 2011 at 20:37
   Permalink

   Dag John, het één kan niet zonder het andere: zonder ervaringen geen schrijfsels, en door te schrijven ervaar je ook veel bewuster…

   Reply
 • 13 May 2011 at 13:53
  Permalink

  Ha Marjolein,

  In het kader van je fameuze HUH-sessies (half uur handigheidjes) even lekker op je site zitten snuffelen en erg onder de indruk. Wat leuk!!! Heel veel succes met je verdere ontwikkelingen! En ik kijk uit naar de sessies natuurlijk.

  Groetjes, Karlijn

  Reply
 • 11 February 2012 at 18:18
  Permalink

  Dag Marjolein,
  Mijn hoofd begint over te lopen, het is druk, erg druk daar binnen. Weet niet meer waar en hoe te beginnen met het scheppen van rust en orde. Via Lifehacking kwam ik op jouw site uit. Ik heb me voorgenomen om jouw Flow tot mijn uitgangspunt te maken. Je site komt erg sympathiek, mooi, rustig en herkenbaar op me over.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *