Morgenmiddag is het zover. Dan mag ik in het radioprogramma High Tea op Radio 2 vijf minuten lang vertellen over mijn eigen bucket list, mijn 101 doelen in 1001 dagen. Sinds ik gebeld ben of ik dat wilde doen, heb ik ze weer eens allemaal de revu laten passeren, en stond ik weer eens stil bij het waarom van deze lijst.

Ooit begon het als een vonkje, een brainwave, een passende manier om mezelf te herinneren aan de vergankelijkheid van het leven en hoe belangrijk het is om nú bezig te zijn met de dingen waar je van droomt. Nú, in plaats van ooit. Dat ooit kan misschien er nooit komen…

Ben ik dagelijks bezig met mijn 101 doelen? Nou, nee. Maar ze zijn er wel, om me te herinneren aan de dingen waar ik denk blij van te worden, de dingen die ik wil doen, beleven, meemaken, scheppen, bedenken. Het gaat helemaal niet om het behalen van die doelen, maar om de weg er naar toe. Het bewust be-leven van het leven, en dan niet zomaar een leven, maar míjn leven. Mijn dromen. Daar zijn er al 54 van gerealiseerd of geschrapt. Met de 47 andere dromen ga ik nog lekker verder mee aan de slag…

 

Over nu en ooit
Tagged on:     

6 thoughts on “Over nu en ooit

 • 22 April 2012 at 16:52
  Permalink

  *legt knoop in zakdoek*
  Dank voor deze blog, wordt ik mooi weer even aan mijn oren getrokken  😉
  Ik kom er maar niet aan toe mijn #Bucketlist daadwerkelijk bij te werken, terwijl er in de tussentijd ongelofelijk veel veranderd is. 

  Ben heel benieuwd naar je praatje op Radio 2!

  Reply
 • 22 April 2012 at 17:18
  Permalink

  Ik heb je net gehoord op de radio. Echt helemaal toevallig: vanmorgen was ik ook met zo’n lijst begonnen! 🙂 En nu hoor ik jou erover vertellen. Ik ga ‘s kijken wat je er allemaal op hebt staan. Groetjes!

  Reply
 • 22 April 2012 at 17:20
  Permalink

  Ik hoorde de uitzending op de radio. Ik was destijds ook zeer onder de indruk van The Bucket List en heb ook mijn lijstjes liggen. Ik ga daar nog niet fanatiek genoeg mee aan het werk. Maar wellicht werkt jouw voorbeeld daar wel aan mee. Ik ga gauw eens op je lijst kijken.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *