Ochtendthee, schrijven. Stilte. Mijmeren. Sinds ik vorig jaar begonnen ben met vroeg opstaan bestaat mijn ochtendroutine uit thee zetten en aan de eettafel twee ochtendpagina’s in mijn schrijfboekje schrijven. Pas als ik mijn ochtendroutine niet doe, merk ik wat een groot effect het heeft op hoe ik me de rest van de dag voel.

Kan het zo simpel zijn? Ja, het kan zo simpel zijn. Hoewel ik eigenlijk een koffiemens ben, is de ochtendthee het startsein om te ontwaken. Het is een meditatief moment, eentje die de mijmeringen over wat gisteren was en vandaag komt, terugbrengt naar het hier en nu. Thee. Stilte. Schrijven. Meer heb ik niet nodig om de dag goed te beginnen.

Ochtendthee
Tagged on:     

2 thoughts on “Ochtendthee

 • 28 September 2011 at 07:01
  Permalink

  En wat gebeurt er als je het niet doet? Dag uit z’n ritme? …. moet altijd nog een keer schrijven over de Volgorde der Dingen.

  Reply
  • 28 September 2011 at 07:07
   Permalink

   De dag is niet gelijk uit z’n ritme, maar op de dagen dat ik het niet doe, voel ik me de rest van de dag meer gejaagd dan anders. Ik heb blijkbaar dat moment van stilte en rust nodig. En dat merk ik pas als ik het niet heb gehad.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *