Nieuwsgierig * wie graag iets wil weten ~ benieuwd, curieus, kijklustig, weetgierig, onbescheiden

Nieuwsgierig Aagje. Zo noemde mijn tante mij. Iedere keer als ze op bezoek was bij ons in Málaga – zo eens in de twee jaar, denk ik – overlaadde ik haar met vragen. Meestal kreeg ik antwoord, maar soms had ze er genoeg van. En dan werd mijn bijnaam weer van stal gehaald. Nieuwsgierig Aagje.

Ik weet niet of ik het een goed teken vond, dat ik nieuwsgierig werd genoemd. Nu, ruim 30 jaar later, weet ik niet beter. Nieuwsgierigheid is gewoon deel van wie ik ben, mijn tweede natuur. Ik ben niet zozeer hongerig naar nieuws, maar naar kennis. Weetgierig. Dat ben ik. Van de hoed en de rand willen weten. Niet (meer) door er naar te vragen, maar door eindeloos lezen. Kijken. Opslurpen als een spons. Het verwerken en herkauwen. Weten, om de puzzel in mijn hoofd completer te maken. Om nieuwe verbindingen te leggen, om tot andere conclusies te komen, om een ander perspectief te ontdekken. Connecting the dots.

Nadat ik de test had gedaan die bij het boek ‘Ontdek je sterke punten’ van Marcus Buckingham hoort, leerde ik dat mijn weetgierigheid ook een sterk punt is. Eentje die ik bijna moeiteloos kan ontwikkelen en inzetten voor een hoger doel. Dat ik dat sterke punt kan combineren met andere sterke punten, die ook zó onverwacht ‘natuurlijk’ zijn, dat het niet in mij opkwam om dat als sterke punten te zien. Als positieve punten. En zo heeft nieuwsgierigheid een totaal nieuwe betekenis voor mij gekregen…

-♥-

Deze blogpost is geschreven in het kader van WOT (Write on Thursday).
Op het blog van Karin Ramaker lees je er alles over.

Nieuwsgierig
Tagged on:     

2 thoughts on “Nieuwsgierig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *