Het was deze tweet die me aan het denken zette. Ik heb een droom voor 2013, ja. De weg er naar toe heb ik dit jaar voorbereid.

2013 wordt het jaar van 100% ondernemer zijn. Zelfstandig. Eigen baas. Werk doen waar mijn hart ligt, zodat het niet als werk voelt, maar meer als vervullen van een levensvervulling. De afgelopen maanden heb ik er hard aan gewerkt. Vooral innerlijk. Beren op de weg gezien, overtuigingen in de ogen gekeken. Maar ook een mooie stip aan de horizon gezet. Een die ik ga gebruiken als kompas.

Mijn droom voor 2013 is om succesvol te zijn, als ondernemer. Maar ja, dan moet je ook ‘succesvol’ definiëren. En waar zit dat ‘m in? In geld? Omzet? Winst? Of in aantallen leads? Hoeveelheid nieuwe klanten? Aantallen HUH?!-clinics? Nieuwe inschrijvingen voor mijn ‘Slimmer Werken doe je zo!’ nieuwsbrief? X aanvragen om als sparringpartner op te treden?

Kijk, en dat vind ik nou moeilijk. Definieer succes. Iedereen maakt er wat anders van. Ik kan wel zeggen dat het niet om geld gaat, maar er moeten ook rekeningen worden betaald. Maar om geld alleen gaat het zeker niet. Ik kan wel zeggen dat het om voldoening gaat, maar voldoening is ook de wetenschap dat je straks de boodschappen bij de Albert Heijn – of bij de Lidl – gewoon kunt afrekenen.

Dus hierbij mijn eigen, persoonlijke, geheel arbitraire en totaal-niet-SMART definitie van succes.

Iedere dag doen waar ik in geloof.

Dat iedereen een levensmissie heeft die als kompas voor je leven kan dienen. Waarmee je kunt bepalen waarom je iets doet, en wat, en hoe.
Een missie die vraag om ruimte, tijd, focus, aandacht. Dat is wat voor mij ‘slimmer werken’ én leefnu! én sparren is. Ik wil iedereen die dat kan gebruiken, die gelooft wat ik geloof, helpen te vinden waar het om draait en de omstandigheden te scheppen waarbinnen je dat kunt realiseren. Omdat de wereld daar een stuk beter van wordt.

En de concrete vertaling daarvan? Die komt er. Echt wel. Want ook dat is ondernemer zijn.

Mijn droom voor 2013
Tagged on:         

2 thoughts on “Mijn droom voor 2013

 • 25 December 2012 at 11:08
  Permalink

  Onderbuik, Fingerspitzengefühl, Ying Yang, gevoel…: als jij je er maar ‘goed’ bij voelt 😉

  Reply
 • 25 December 2012 at 11:52
  Permalink

  balans tussen ondernemerschap en doen wat je leuk vindt. schoorsteen moet wel degelijk roken en je bent niet zo zweverig dat je dat vergeet. ik zou nooit meer terug willen. het gaat je wel lukken! 

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *