Het jaar dat ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel en daarmee voor het eerst in mijn leven officieel ondernemer werd. Een website liet maken, visitekaartjes bestelde. Twee mooie opdrachten scoorde. Dertig keer de wekelijkse ‘Slimmer Werken doe je zo!’ nieuwsbrief schreef en verstuurde. Ik ben iedere keer weer blij dat ik er fijne reacties op krijg.

Het jaar dat ik mijn diploma Mensgericht Coachen van de Academie voor Counselling en Coaching behaalde. En vervolgens vol goede moed en bravoure begon aan het tweede niveau. Iedere week weer in de studieboeken, scripties schrijven, naar opleidingsavonden gaan. Wat heb ik mezelf op de hals gehaald, vraag ik me regelmatig af… Tot ik weer vol energie en inzichten terugkom na een avondbijeenkomst. Dan weet ik weer waarom ik het doe.

Het jaar dat ik voor het eerst voor langere tijd op een boot reisde, op weg naar een rondreis door Zweden. Dat viel mee. De terugreis niet. Zeeziek. Mijn vader – ooit WTK op de grote vaart – zou er waarschijnlijk niets van hebben begrepen. Dit jaar, tijdens onze vakantie in Zeeland, liepen we langs de Zeevaartschool in Vlissingen. Daar heeft hij tientallen jaren geleden zijn opleiding gedaan. Ik wou dat hij het zelf nog zou kunnen navertellen. Dit jaar is het namelijk ook het jaar dat mijn vader 25 jaar geleden overleed. Dat mijn zusje en ik 25 jaar in Nederland wonen. En dus ook 25 jaar niet meer in Spanje wonen.

Het jaar dat oudste een schrijfwedstrijd won (en dat zelf bijna niet kon geloven), middelste met steeds meer plezier turnt en daarbij halsbrekende toeren uithaalt, en jongste zijn teen brak bij een belangrijke judowedstrijd en vervolgens 3 maanden uit de roulatie was. Tot zijn grote verdriet.

Het jaar dat schoonvader een flinke operatie doorstond, waardoor je weer even stil staat bij je eigen vergankelijkheid en die van dierbaren om je heen. Het jaar van hernieuwd geluk in de familie: een bruiloft, een puppy, mensen die kiezen samen verder te willen gaan. Maar ook verdriet: mensen die juist kiezen om niet meer verder samen te leven, overlijden, ziekte. Net als in het echte leven.

Het jaar van de nieuwe uitdagingen.
Hardlopen, zodat ik in maart 2012 aan de 5 kilometerloop van de City Pier City kan meedoen. Zonder als laatste binnen te komen.
Creativiteit koesteren. Bijvoorbeeld door ‘Anders kijken‘. Schrijven. Tekenen. Lezen.
Beginnen met iedere dag bloggen, omdat het zo leuk is.
Een workshop Coachend leidinggeven op competenties bedenken, vormgeven en verzorgen, voor het Management Development traject bij mijn werkgever. Spannend, maar oh zo leuk.

Het jaar dat ik 40 werd, is het jaar dat ik besefte dat echt geluk van binnen zit. Alles wat ik denk nodig te hebben om écht gelukkig te zijn, heb ik al. Het zit in me. Ik hoop me dat in 2012 maar vaak te mogen herinneren.

Mijn 2011
Tagged on:

3 thoughts on “Mijn 2011

  • 31 December 2011 at 11:49
   Permalink

   Heerlijk én bemoedigend om zo terug te blikken…

   Reply
 • 31 December 2011 at 14:19
  Permalink

  Mooi jaaroverzicht. Geniet van de jaarwisseling en veel gezond, sterkte en geluk voor 2012 toegewenst! (en extra veel succes voor het trainen van de 5km loop! Staat ook op mijn to do lijstje alleen dan een loop in Tilburg)

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *