Ik wil zo dicht bij de rand staan als ik kan zonder er over te vallen.
Aan de rand zie je allerlei dingen die je vanuit het midden niet kunt zien. ~ Kurt Vonnegut

Als je altijd maar vanuit het veilige midden handelt, mis je al het moois dat zich aan de randen afspeelt. Als je soms uit je comfort zone durft te stappen en de onzekerheid bibberend trotseert, kun je naderhand blij zijn met wat het je heeft opgeleverd. Als je de rand niet had opgezocht, had het je leven niet verrijkt.

Betekent dat dat je alsmaar de grenzen moet opzoeken? Ik denk het niet. Persoonlijk merk ik pas dat ik een grens heb bereikt omdat ik er overheen ben gegaan. Big time. Dat kost me vaak meer dan dat het me oplevert. Ook daarin is een middenweg. En dat is echt wat anders dan leven vanuit het midden.

Zoek jij de rand wel eens op?

Leven vanuit het midden
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *