Ik mis het pas als ik het niet doe: schrijven. En dan niet ingewikkelde proza of scherpzinnige en spitsvondige blogposts, maar gewoon lekker ‘van me af schrijven’. Gedachteloos en zonder vooropgezet plan mijn pen over papier laten gaan, in de wetenschap dat niemand het ooit hoeft te lezen. Het verheldert, namelijk. Het leegt letterlijk mijn hoofd. Soms gaan er lichtjes branden, puur om wat ik op papier zet, omdat ik mijn gedachten zichtbaar maak voor mezelf.

De afgelopen paar dagen ben ik niet extra vroeg opgestaan om mezelf de tijd en de ruimte te geven te schrijven. Het is vakantie, dus alle tijd. Toch? Niet dus, als het op schrijven aankomt. Later op de dag lukt het vaak niet: te veel te doen, andere mensen en andere zaken vragen om aandacht. En dan mis ik het. Ik merk dat als ik het doe, ik me de rest van de dag een stuk helderder voel. Mezelf ook beter snap. Dus ga ik het weer doen. Lekker  gedachten neerpennen. Met een fijne vulpen en een mooi schrijfblok. Ook iets voor jou?

Ben je meer van het digitale? Dan beleef je misschien wel plezier aan het schrijven met OmmWriter (voor Mac én PC), of op de website 750words.com.

Schrijf ze!

Leeg je hoofd en schrijf!
Tagged on:     

One thought on “Leeg je hoofd en schrijf!

 • 18 December 2011 at 13:09
  Permalink

  Na een tip van jou een paar weken terug ben ik ook OmmWriter gaan gebruiken zo af en toe. En wat werkt dat fijn!
  Met OmmWriter is er alleen even tijd en aandacht voor het schrijven zelf, zonder afleiding. Met een lekker melodietje op de achtergrond

  Heb net ook Writeroom gedownloaded. Eens kijken wat dat voor mogelijkheden geeft. http://www.hogbaysoftware.com/products/writeroom

  Schrijven met pen en papier: dat voelt een stuk spannender. Doe ik alleen als ik niks digitaals voorhanden heb. Ben benieuwd of ik pen & papier in de toekomst ook ga gebruiken voor het ‘echte schrijven’ 😉

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *