De zoektocht naar geluk is op zich prima. Het probleem van deze tijd is dat we geluk vaak in de vorm van een als-dan-redenering gieten. De als-dan-redenering is een van de hoofdredenen van ongeluk. Een klassieker is dat je bijvoorbeeld promotie wilt maken en meer wilt verdienen en daarom een baan accepteert verder weg. Vervolgens zit je drie kwartier langer in de file. Daar word je gemiddeld gezien niet gelukkiger van. We vergeten vaak dat geluk ‘m veel meer zit in kleine, dagelijkse dingen, dan in het bereiken van iets groots. ~ Ad Bergsma (psycholoog) in Flow Magazine

Het geluk zit ‘m in kleine dingen. In momenten, in onverwachte hoeken en op onvermoede plaatsen. Je beseft pas dat het je gelukkig maakt als je de tijd neemt om er aandacht aan te geven, er even bij stil te staan. Er van te genieten. Het af te zetten tegen het gewone in je leven. Mijn klein geluk van vandaag zit ‘m in de tekening die ik gisteren maakte. Het gevoel van creëren, dat ik de tijd nam om het te doen en dat ik daar van genoot. Zo’n moment kan je dus ook lang na afloop gelukkig blijven maken. Door er even aan te denken. Er bij stil te staan.

Sta eens stil bij jouw klein geluk van vandaag…

Klein geluk
Tagged on:     

5 thoughts on “Klein geluk

 • 4 January 2012 at 20:00
  Permalink

  Leuk. Zo’n kort manifest over klein geluk.

  Ok, mijn geluk van vandaag is die bus om 15:30 uur. Die ik pakte naar huis. Om op tijd thuis te zijn voor het eten. Samen te eten als gezin. Dat gebeurt me vrijwel nooit. Ben altijd na half 7 thuis normaal gesproken. Nu het deze week nog kan. Doe ik het. Om er van te genieten. Mijn geluk. Die eettafel. Vanavond.

  En dan is de dag nog niet eens om…

  Reply
 • 4 January 2012 at 22:15
  Permalink

  Goed om te bedenken idd, it’s in the little things; the big.

  Reply
 • 6 January 2012 at 15:39
  Permalink

  Mijn kleine geluk vandaag: dat ik ook vandaag weer de dag ben begonnen met mijn #ochtendpaginas Daar blij mee ben. En trots ben. Dat het steeds makkelijker gaat. Dat ik er van geniet ook. Dankjewel Marjolein voor die schrijftip: ik denk iedere ochtend even aan jou 😉

  Reply
 • Pingback: Klein geluk - |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *