Ik ben er wel een beetje jaloers op, op mensen die dagelijks – soms zelfs vaker op een dag – bloggen. Niet alleen bloggen om het bloggen, maar iets van zichzelf delen met de buitenwereld, iets wat ook nog eens de moeite waard is om tot je te nemen. Gedachten, tips, kennis, verwondering, een qoute of een foto…

Hoe moeilijk kan het zijn, denk ik dan. Onderwerpen genoeg. En ook aan invalshoeken ontbreekt het niet.

Ik vind het moeilijk. Want het gaat niet alleen om ‘iets’ te delen met de wereld buiten jezelf. Een wereld die je niet overziet. Het gaat om jezelf durven tonen. Jouw innerlijke wereld zichtbaar maken voor anderen. Gezien willen worden.

Dat voelt kwetsbaar, en soms eng. Wat gaat men er van vinden? Word je überhaupt wel gezien? Waarom zou iemand jou innerlijke wereld willen aanschouwen? Ik weet wél waarom ik anderen lees. Ik vind bij anderen een stukje van mezelf. Herkenning. Een spiegel. Voer tot nadenken. Aanmoediging. Ontroering.

Ergens hoop ik dat anderen dat ook bij mij vinden… Maar ja, dan moet ik mezelf wel durven laten zien.

Jezelf laten zien
Tagged on:

4 thoughts on “Jezelf laten zien

 • 3 June 2011 at 18:47
  Permalink

  Blijft lastig. De kunst is (alhoewel, dat vind ik, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders) om een manier te vinden om datgene te laten zien wat je wil laten zien. Met mate, zeg maar. Zo zie je maar weer hoeveel je kunt leren van alcohol 😉

  Reply
 • 4 June 2011 at 09:56
  Permalink

  idd een moeilijk item, wat laten zien zonder dat het ehmmm eng word, zeg maar.

  Reply
 • 13 June 2011 at 09:30
  Permalink

  Ach ook hier geldt denk ik het spreekwoord, spreken is zilver en zwijgen is goud. Als je niets zinvols te melden hebt dan kan je maar beter je mond houden, is mijn persoonlijke mening. Er is al genoeg exhibitionistisch geleuter op internet te vinden. Maar goed allemaal erg persoonlijk natuurlijk. Het is maar wat je kwijt wil en wat je zoekt.

  Reply
  • 13 June 2011 at 11:05
   Permalink

   Deels mee eens, Ruud. Maar het principe van bloggen is natuurlijk wel ‘spreken’… Wie niet wil luisteren of meepraten hoeft dat zeker niet te doen!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *