Ik denk er de laatste tijd weer regelmatig over na. Mijn Bucket List. Things to do before you die. Het leven leven alsof er geen morgen is (maar wel in de hoop dat je de volgende ochtend je ogen nog open doet). Alles doen wat je denkt dat je leven compleet zou maken. Wat je wilt ervaren, hebben, beleven, doen, bereiken, creëren, meemaken, bezoeken, samenstellen. Alles waarvan je meent dat het je leven zin geeft en zinvol maakt. Gek genoeg gaat het bij mij steeds minder om hebben en ervaren. Ik ben meer ‘in het moment’. Ik vraag mezelf regelmatig af hoe het zou zijn als ik nú aan mijn einde kom. Is mijn leven dan ‘af’? Heb ik alles gedaan wat ik had willen doen? Is wat ik nalaat van betekenis? En voor wie dan?

Ik kom er achter dat het niet gaat om wat er na je dood nog van je overblijft, wat je nalaat. Fysiek of in gedachten. Maar om wat je tijdens je leven al toevoegt. Aan het leven van anderen. Aan welzijn. Aan groei. Aan… Ja, aan wat? Weet jij het?

Hoe staat het met jouw bucket list?
Tagged on:     

6 thoughts on “Hoe staat het met jouw bucket list?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *