Ken je dat? Je wordt ‘s ochtends wakker met een gelukzalig gevoel. Ergens weet je dat dat gevoel komt door die mooie droom die je hebt gehad, en waarvan de laatste flarden uit je geheugen verdwijnen. Zo wil ik graag ook mijn wakkere dagen doorbrengen. Met af en toe een gelukzalig gevoel dat ik doe waar ik bestemd voor ben. Alleen, net als bij die nachtelijke dromen, kan ik mij slecht voorstellen waar ik dat geluksgevoel overdag mee kan bereiken. Niet het huis-tuin-keuken-geluksgevoel, want dat ervaar ik vaak (als ik tenminste de tijd neem om ervan te genieten),  maar het gevoel dat wat je doet ‘er toe doet’. Helaas, zoals mijn dromen tussen mijn vingers wegglippen zodra ik wakker begin te worden, zo ongrijpbaar zijn mijn dromen voor het échte leven. Het wordt tijd om daar actie op te ondernemen.
Zo volgde ik deze week de webinar ‘Realiseer je droom’ van Esther Jacobs. Vorig jaar schreef zij het boek ‘Wat is jouw excuus?’, over het realiseren van je dromen. Nou is dat één van de weinig zelfhulpboeken die ik (nog) niet gelezen heb, maar de titel zegt genoeg. De oefeningen die tijdens de webinar aan bod kwamen ook. Het begint met het visualiseren van je droom, met het je voor te kunnen stellen. Ergens, in de toekomst. In geuren en kleuren… en dan terug gaan denken naar hoe je dat bereikt hebt. Want als je het kunt dromen, kun je het bereiken. Ik dacht toen ‘het wordt tijd om bewust te gaan dromen’. Wat me wel duidelijk was: ik wil mijn beste zelf worden. Hoe zweverig dat ook klinkt. Mijn grootste geluksmomenten zijn als ik anderen heb geholpen iets te bereiken, of iets in te zien. Het ‘synergie-gevoel’, noem ik dat. Van dat soort momenten wil ik er meer.
Ik kreeg een ingeving: een weblog starten. Over wat ik mijn hele leven al aan het doen ben: mijn eigen zoektocht naar zingeving, en alles wat er daarbij op mijn pad is gekomen en komt. Over noemenswaardige citaten die ik bijvoorbeeld via Twitter onder ogen krijg en die me inspireren of aan het denken zetten. Over mooie woorden die ik lees in boeken, op andere weblogs, die ik tegenkom op straat. Waar iemand anders iets aan zou kunnen hebben. Waar niet alleen ik, maar ook anderen blij van kunnen worden. Voor jou.
Het begint met een droom
Tagged on:     

2 thoughts on “Het begint met een droom

 • 15 March 2010 at 17:25
  Permalink

  Mooi initiatief Marjolein!
  Hier een bijdrage in de vorm van een quoot die ik hoorde: voor geluk kun je kiezen, want nee-zeggen is ja-zeggen tegen een groter ideaal. Beetje dezelfde strekking als jou energiegevende momenten inplannen.
  Verras ons maar met je gedachtenspinsels.

  Reply
  • 15 March 2010 at 18:12
   Permalink

   @Gijs, goed gezegd! Dank je wel voor de bemoedigende woorden, ik ga mijn best doen.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *