Rllercoaster, door Jo Jakeman

In een achtbaan, on top of the world. Dan weer raas je in een loeiende vaart naar beneden. Even staat alles op z’n kop. Je blik op de werkelijkheid vernauwt en vertroebelt. Dan zie je een stukje blauwe lucht tussen de wolken tevoorschijn komen. Er is hoop. Het kan goed aflopen. Je kijkt om je heen, en je ziet mensen genieten. Of opgelucht ademhalen dat het bijna voorbij is.

Het leven is als een achtbaan. Soms vertelt iemand je iets dat je werkelijkheid even helemaal op z’n kop zet. Voel je de eindigheid van het bestaan. Prikken de tranen achter je ogen. Ballen je vuisten zich, van pure onmacht. Dan keer je terug in je hoofd, je gedachten dwalen af. Je kijkt, maar je ziet niets. Tot je je blik weer opricht. Een stukje blauwe lucht tussen de wolken ziet. De mensen om je heen ziet lopen. Het verkeer je voorbij raast. Je een telefoontje krijgt van iemand die je 5 jaar geleden voor het laatst gesproken hebt. En je blij wordt van dat gesprek. Het is net een achtbaan.

Alles gaat door. En er is altijd hoop. Want ik heb het.

Foto door Jo Jakeman.

Het leven is een achtbaan
Tagged on:

5 thoughts on “Het leven is een achtbaan

 • 25 November 2010 at 15:04
  Permalink

  dat heb ik met sterven en geboren worden. terwijl je in een roes zit van verdriet tegelijkertijd weten dat het leven gewoon doorgaat. alles gaat gewoon door. da’s vanuit zulk perspectief heel vervreemdend. alsof je toekijkt naar je eigen wereld. …

  mooi stukje.

  Reply
 • Pingback: Tweets die vermelden Het leven is een achtbaan | Marjolein's flow -- Topsy.com

 • 26 November 2010 at 10:26
  Permalink

  Mooi stuk! Zo is het maar net..hoe burgerlijk het ook klinkt, na regen komt meestal toch weer zonneschijn!

  Reply
 • 26 November 2010 at 20:43
  Permalink

  Mooi om te lezen. Het gevoel werd nog meer versterkt door het nummer wat ik net draaide. Het einde van het nummer The Big Sleep van Bat for Lashes klinkt bijzonder fijn als achtergrondmuziek bij het lezen van dit artikel.

  Reply
 • 25 July 2011 at 20:47
  Permalink

  Toen mijn vader overleed kreeg ik een kaart met de tekst: “Alles gaat door, alles staat stil”. Ik vind dat een prachtige tekst, die zo mooi weergeeft hoe overlijden voelt.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *