Verander de wereld. Begin bij jezelf. En toch doen we het vaak niet. Verwachten we dat de ander een eerste stap zet. Stellen we ons afhankelijk van anderen op. Stellen we eisen, bedenken we randvoorwaarden, wachten we op het ideale moment.

Weet je wat? Dat ideale moment is er niet. En als we wat willen veranderen, dan zullen we daarvoor wat moeten doen. Of laten.

Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg ~ Anthony Robbins

Dus: wat zou je anders willen? In je leven, je werk, je omgeving? In de wereld? Bedenk dan dat er niets verandert als je niets anders doet. Alle beetjes helpen, en iedereen kan een steentje – of kiezeltje, of zandkorrel – bijdragen.

Bedenk dan iets dat in jouw macht ligt. Iets wat jij – ongeacht de omstandigheden, hoeveelheid tijd, geld en de anderen – zou kunnen doen. Dat is meer dan je denkt. Wil je wat ideeën daarvoor? Laat je dan inspireren door de mini-missies in dit artikel.

Verander de wereld. Jouw wereld. Begin.

Een kleine verandering
Tagged on:     

2 thoughts on “Een kleine verandering

 • 14 February 2012 at 12:50
  Permalink

  Dat klinkt naar meer 🙂
  Ik ben bezig met het opzetten van een community die gaat over ‘Lefhebben’ in het leven. Thema’s zijn o.a. relaties, werk, gezondheid, geld, voeding, ontspanning en duurzaamheid. Dat is mijn bijdrage, voor nu . . .

  Reply
 • 15 February 2012 at 12:21
  Permalink

  hi Marjolein,
  ik lees je blog altijd heel graag! Bovenstaande is weer helemaal to the point, en zeer herkenbaar. Inzien dat jij (ik) de dingen kunt veranderen heeft mij zoveel rust gegeven! Je hebt zelf de keuze om dingen te veranderen. 

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *