Het is vakantietijd op kantoor. Nauwelijks e-mail, geen telefoontjes en een stille gang. Traditiegetrouw is dit de tijd dat ik door mijn papierstapels in kasten en de mappen in mijn ladeblokken rausch, in een vlaag van blinde opruimwoede. Het is ook een fijne tijd, want aan het einde van zo’n ruimdag heb ik het gevoel dat er letterlijk een flink gewicht van mijn schouders af is gevallen. Regelrecht de papiercontainer in. Deze zomervakantie is het er nog niet van gekomen. Het gaat er ook niet van komen, want vanaf overmorgen ben ik drie weken vrij. En als ik terugkom, is het weer een drukte van jewelste op kantoor. Daar gáát mijn halfjaarlijkse ruimactie, juist nu het zo nodig is.

Het kan ook anders, bedacht ik me, toen ik op de website Unclutterer een artikel over A Thing A Day Challenge las. Iedere dag één ding weggooien, weggeven of doneren. Iedere dag – gedurende een bepaalde tijd – één hangmap opschonen. Één multomap leegruimen. Één plank in de kast ‘spiegelen’. Deze keer smeer ik mijn opruimactie dus over langere tijd uit, en begin ik er pas ná de vakantie mee. Hoewel: morgen één postbakje opschonen, dat moet toch wel lukken?

Een ding per dag opruimen
Tagged on:

2 thoughts on “Een ding per dag opruimen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *