Mensen die hun dromen volgen, die sprankelen. Bedrijven sprankelen als die medewerkers sprankelen. Dat is de ultieme corporate dream. Dus moet je medewerkers stimuleren hun dromen te volgen. Uiteraard kunnen (moeten!) mensen dat ook privé doen, maar stel dat mensen ruimte krijgen om werkgerelateerde dromen te vervullen? ~ Leen Zevenbergen, uit En nu laat ik mijn baard staan

Hoe zit het met jouw werkgerelateerde dromen? Ik bedoel niet die droom van die ideale baan, met dat geweldige salaris, 45 vakantiedagen per jaar en waar je als God in Frankrijk wordt binnengehaald. Ik doel op de dromen die je hebt op de plek waar je nu zit, in je huidige functie, midden tussen de collega’s die je nu hebt.
We zijn al snel geneigd om ons heil elders te zoeken, als het op het werk even tegenzit. Een project dat niet lekker loopt, werkzaamheden waar je geen energie van krijgt… Dan is het gras bij de buurman al snel een stuk groener. Zo lijkt het tenminste. Want als je bij de buurman verder vraagt, merk je al snel dat ook daar sommige zaken niet ideaal zijn. ‘Ik heb wel 45 vakantiedagen, maar mijn baan bepaalt dat ik alleen in de schoolvakanties vrij ben.’

Dromen kun je ook vervullen in je huidige baan. Als je het durft, tenminste. Wil je er ruimte voor krijgen, dan kun je er namelijk om vragen.
Waar droom jij van? Wat zou jij geweldig vinden om te bereiken, in je huidige baan? Waar zou je je trots door voelen? Welke taken of projecten geven je vleugels? Besteed vandaag eens tien minuten van je werktijd aan het nadenken over deze vragen. Ik garandeer je dat het geen verspilde moeite zal zijn!

Dromen op je werk
Tagged on:         

3 thoughts on “Dromen op je werk

 • 31 May 2010 at 01:00
  Permalink

  als er ruimte voor is, zou dat ideaal zijn. heb in vorige banen moeten vechten voor meer ruimte en creativiteit. maar dat was verdomd moeilijk, totdat ik inzag dat het nevernooit daar ging werken.

  Reply
  • 31 May 2010 at 01:57
   Permalink

   Dan heb je iig die moedige eerste stap genomen om ruimte te vragen! Zonder die eerste stap weet je vaak niet eens of je de ruimte zou kunnen krijgen… En als je die ruimte niet krijgt die je nodig hebt, dan kun je je conclusie trekken. Voor sommigen is dat weggaan, voor anderen is het accepteren en roeien met de riemen die je hebt.

   Reply
 • Pingback: Tweets die vermelden Dromen op je werk | Marjolein's flow -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *