Er zijn van die dagen dat je van alles zou moeten van jezelf (ik móet dan ook gelijk héél veel). En juist op dat soort dagen gebeurt het dat ik nergens zin in heb. Of dat alles tegenzit. Niet kunnen inloggen op het bedrijfsnetwerk terwijl je de ochtend hebt gereserveerd om ergens flink voor te gaan zitten. Je favoriete koffie is op. Of de kinderen bij de buren gaan tekeer dat het een lieve lust is, juist als jij je even moet kunnen concentreren.

Blèh. Het liefst ga ik in een hoekje zitten mokken, zwelgend in een grote bel zelfmedelijden. Maar niet vandaag! Niet dat ik in een totale flow zit, juist helemaal niét… Nee, ik pas nu een advies toe dat ik ook in één van mijn Slimmer Werken clinics geef: als je niet meer goed kunt beslissen waar je op een gegeven moment aan de slag mee moet, denk dan even na over wat je dan wél kunt doen. Waar heb je energie voor? Waar kun je jezelf toe zetten? Accepteer dat het even niet gaat zoals je je had voorgesteld, en werk vanuit daaruit aan wat wél kan.

Ik ga daarom mijn achterstallig leeswerk doen. Op de PC heb ik een mindmap open staan van mijn project, zodat ik invallen even snel kan noteren. En ik zet een kop koffie voor mezelf. Dan maar een andere smaak.

En jij? Slaag jij er in om een stapje terug te doen, los te laten en te doen waar je energie voor hebt? Wat mag jij van jezelf op zo’n moment?

Doe wat je van jezelf mag
Tagged on:

3 thoughts on “Doe wat je van jezelf mag

 • 23 March 2011 at 11:14
  Permalink

  Grappig: ik zit nu even in zo’n momentje !
  Druk aan de studie, een vol hoofd door een overkill aan moeilijke woorden.
  Kop thee ingeschonken, even Twitter aan en kwam toen de link van jouw blog tegen.

  Prettige ‘afleiding’, even jouw blogpost lezen.
  Om dan zo weer aan de studie te gaan . . .

  😉

  Reply
 • 24 March 2011 at 10:11
  Permalink

  Thnx ;-). I needed that.

  Brasa cd

  Reply
  • 24 March 2011 at 10:18
   Permalink

   Soms is er niets meer nodig dan dat….

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *