Vandaag kwam ik – onderweg naar de Blogpraat Tweetup in Utrecht – op de tas van een mede-treinreiziger een mooie tekst tegen: ‘do one thing that scares you today’. Ik moest er om glimlachen.
Toen ik ooit begon met bloggen, vond ik het maar wát eng om iedere keer op die ‘publiceer-knop’ te drukken.
Toen ik de eerste keren aan de Twitterchat #blogpraat meedeed, vond ik dat maar reuze spannend. Want wat wist ik nou van bloggen…

En ik glimlachte, omdat ik vandaag heel opgewekt onderweg was naar een bijeenkomst waarvan ik geen idee had hoeveel mensen er zouden komen en of ik daar wel ‘een klik mee zou hebben’. Terwijl ik dat écht doodeng vind. En wat was het extra leuk en lonend toen bleek dat je – ondanks die spanning vooraf – heel ongedwongen met een stel leuke mensen over een gezamenlijke passie (en nog veel meer) een paar uur kunt volkletsen.

Soms moet je gewoon dingen doen die je doodeng vindt…

Do one thing that scares you today
Tagged on:     

12 thoughts on “Do one thing that scares you today

 • 2 January 2012 at 23:08
  Permalink

  zo daag ik mezelf de laatste paar jaren ook steeds ietsje meer uit. blijf het spannend vinden. ook naar bijeenkomsten gaan waar ik niemand ken. …

  Reply
  • 2 January 2012 at 23:40
   Permalink

   Ik begrijp je punt, alleen ik lees wat anders in Karin’s blog, namelijk dat ze een minder strikte vorm van de WOW hanteerde die een aantal bloggers liever niet wilde volgen. Juist die minder strikte vorm is wat ze weer nieuw leven in wil blazen. Het kan toch ook en-en?

   Reply
 • 2 January 2012 at 23:50
  Permalink

  Goeie instelling om af en toe uit je ‘comfort zone’ te gaan. Het is inderdaad eng, elke keer weer, maar het levert ook zoveel waardevols op wanneer je er tevens van kunt genieten.

  Reply
 • 3 January 2012 at 01:46
  Permalink

  de WOT vind een goede oplossing van Karin… zo kan het één gewoon naast het ander bestaan… en er zijn genoeg schrijfopdrachten, ieder heeft zijn eigen vorm en vrijheid en dat moet kunnen… en hoeft elkaar niet in de weg te zitten… 😉

  Reply
  • 3 January 2012 at 19:19
   Permalink

   iedereen tevreden 🙂

   Reply
  • 3 January 2012 at 19:18
   Permalink

   Jammer hoor, was erg leuk! Volgende keer?

   Reply
 • 3 January 2012 at 15:52
  Permalink

  Ik heb mijn eigen, wat kleinschaliger variant: de dagelijkse contra-intuïtieve actie. Dat hoeft niet persé iets engs te zijn, maar wel iets dat tegen je normale gedragsstramien ingaat. Ik moet zeggen dat het nog werkt ook. Ik zat een tijdje terug redelijk vast, qua denkstramienen en zo. En dat is inmiddels al een heel stuk verbeterd.
  Overigens probeer ik het wel zo aan te pakken dat anderen geen nadelige gevolgen ondervinden. Want om nou uit contra-intuïtieve overwegingen in de supermarkt keihard met je karretje tegen iemand aan te knallen is ook weer zoiets… 😉

  Reply
  • 3 January 2012 at 19:20
   Permalink

   Ook een manier om jezelf te ‘stretchen’… en net zo effectief!

   Reply
 • 6 January 2012 at 21:37
  Permalink

  Erg herkenbaar. In 2010 kwam ik op internet “photocollective” tegen. In Tilburg zouden ze ook meetings gaan organiseren en ik vond het echt doodeng om er de eerste paar keer naar toe te gaan. Het was niet zo dat ik goed in fotografie was ofzo! Inmiddels ben ik blij dat ik me niet heb laten tegenhouden door die angst, want ik ga er nog altijd met veel plezier naar toe.. Blogpraat is trouwens ook weer zoiets dat ik gewoon een keertje moet proberen i.p.v. alleen stil meelezen ^^

  Reply
  • 6 January 2012 at 21:39
   Permalink

   Ja, doen! #blogpraat

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *