Ik ben nu een maand bezig met mijn uitdaging voor 2012. Iedere dag bloggen. In die maand tijd heb ik welgeteld één keer verzaakt. Het kwam niet. Het wilde niet. Ik liet het los en gaf mezelf toestemming om een dag over te slaan, in de volle overtuiging dat ik de dag daarna fris en fruitig wél een blogje zou kunnen produceren. Maar wat gebeurt er: het ritme is er uit. Één keer overslaan leidt tot vaker overslaan. Dus duw ik mezelf door de dip. De dip die onvermijdelijk komt als de nieuwigheid er van af is. De inspiratie opgedroogd. Alle onderwerpen aangesneden. Ken je dat?

Maar het mooie van inspiratie is dat het een onuitputtelijke bron is. Er zit alleen niet altijd evenveel in om uit te putten. De frisse blik opent zich weer als je besluit het van een andere kant te bekijken. Zonder dalen geen pieken. En iedere dag dienen er zich weer nieuwe onderwerpen aan om over na te denken, te mijmeren, te schrijven, te tekenen en te dichten. Als je je hoofd maar hoog genoeg houdt om voorbij de dip te kijken…

Dip
Tagged on:     

5 thoughts on “Dip

 • 24 January 2012 at 17:16
  Permalink

  Leuk hoe na twee keer lezen bij mij dat laatste zinnetje blijft hangen (zegt meer over mij dan over jou vermoed ik)
  ….wat zou je zien als je je hoofd juist wat dieper buigt? ….punt van je schoenen die kaal is en gepeotst moet worden maar je hebt geen schoensmeer, of dat je in de hondepoep gestapt hebt en bijna moet kotsen bij het idee om het schoon te moeten maken, en hopla dan is er weer een blogje….kortom, het doe me denken aan lat hoger /lager ten anzien van wat je van jezelf moet schrijven, maar dit is ook wel weer zo’n wijsneuzerige reactie dat ik die ik bijna weer weghaal, maar ik doe het niet want goed bedoelt….excuus voor de eventuele impertinentie.
  Misschien kunnen we elkaar af en toe wel onderwerpjes vragen / geven waar ieder op een blauwe maandag associatief over schrijft als je verder niks anders voorradig hebt…dan is er al bijna een blogthema voor #iederedagbloggen geboren. 

  Reply
 • 24 January 2012 at 17:20
  Permalink

  Je hebt toch maar weer geblogd! Laten we dat vaststellen. 🙂 Carolien zei op mijn blog ook al iets over dat het geen druk moet zijn, en dat is ook zo denk ik. Bij mij begint het meer een verslaving te worden. En overslaan is geen optie. Waarom? Weet ik niet. Geen externe dwang. Meer interne drang. Misschien helpt het, net als wat ik bij blogpraat doe als ik geen onderwerp weet, om het aan je volgers te vragen? “Waar zal ik vandaag eens over schrijven?”. Wat mij erg helpt is dat ik mijn marketing/busdev thema heb. Als dat niet zo was zou het een stuk lastiger zijn! 
  Ik zit te denken over hoe ik je kan helpen…weet ik even niet….

  Reply
  • 24 January 2012 at 17:26
   Permalink

   Nou gaf zowel @twitter-44567957:disqus als @1espresso:twitter aan dat dat wel handig zou zijn, een soort WOT-op-aanvraag. Helemaal geen gek idee! Iets voor op iederedagbloggen.nl? En ik zit mezelf ook dwars, die interne dwang is er nog steeds, maar de ‘inspiratie’ niet altijd. Dan krijg ik gewoon geen samenhangend verhaal op papier…

   Reply
 • 24 January 2012 at 20:37
  Permalink

  Het blijft lastig om elke dag te bloggen. Ik vind het ook zo knap van jullie! Misschien helpt het om op vaste dagen ergens over te bloggen. Bijvoorbeeld Music Monday (het liedje dat die dag de hele tijd in je hoofd blijft hangen of een favo lied uit je jeugd) en de WOT op donderdag. Heb je in ieder geval al twee dagen waarin je min of meer voorzien bent van blogmateriaal?

  Reply
  • 24 January 2012 at 20:40
   Permalink

   Dat is ook een mogelijkheid: vaste dagen. Ik heb wel een aantal formats of onderwerpen die ik terug laat komen, maar niet op vaste dagen. Alleen de WOT is dat, tot nu toe. Wel weer een idee!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *