…hoe ik mezelf enorm in de weg kan zitten bij zoiets heerlijks als ‘spelen met kleur’…

Deze week volgden vriendin Hanneke en ik een schilderles bij Barbara van Stein. Ik had me er enorm op verheugd, maar wel met een grote knoop in mijn buik. Want ik hoor nog steeds mijn eigen innerlijke stem, en de stem van mijn vroegere tekenleraar: ‘Het is niet mooi/goed genoeg’.

En hoe je eigen innerlijke stem je enorm kan blokkeren, je kan verhinderen om met open blik te kijken naar wat zich ontvouwt, heb ik letterlijk weer ervaren tijdens die schilderavond. Ik kon bijna niet kijken naar waar ik mee bezig was. En toch, toch ben ik blij met wat ik heb gemaakt. Ik heb gespeeld met kleur, gekliederd met verf, geprobeerd los te laten, mijn ogen neergeslagen, en er uiteindelijk naar durven kijken.

Het eindresultaat hoeft niet mooi te zijn, het proces is het wel geweest…

Deze week zag ik is een initiatief van Daan en Roos
(geïnspireerd op Jills Today I saw).

 

Deze week zag ik…
Tagged on:

4 thoughts on “Deze week zag ik…

 • 20 May 2011 at 09:55
  Permalink

  En het is zo mooi om te zien wat het is geworden!
  Er zit zoveel in!

  Reply
 • 20 May 2011 at 11:54
  Permalink

  Ik vind het prachtig van kleur zo bijelkaar en ook vrolijk….ik wordt er blij van!

  Reply
 • 20 May 2011 at 20:13
  Permalink

  Dapper dat je het werk geplaatst hebt. Dat hoort ook bij letterlijk onder ogen zien.

  Reply
 • 20 May 2011 at 22:14
  Permalink

  @ Barbara: ik zie er ook steeds meer in… en de kleuren zijn mooi diep en fluwelig geworden.

  @Susanna: dank je wel, dat ik fijn om te lezen, zeker omdat jij zelf prachtige dingen maakt!

  @Roos: dat was precies mijn symbolische toevoeging. Het onder ogen zien door te delen…

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *