Het is alweer lang, lang geleden dat ik de kracht van beelden gebruikte. Voor zolang het duurde. Omdat ik ze niet naar mijn zin kon maken, koos ik er voor om ze uit mijn leven te bannen. Ze waren niet mooi genoeg. Niet goed genoeg. Niet perfect genoeg. Ik stopte ze weg, en vond andere manieren om aan mijn scheppingsdrang toe te geven. Bloggen, bijvoorbeeld. Verbeelden met woorden.

Tot woorden alleen niet meer voldeden,
en ik besefte dat er werkelijk niets is dat ‘zou moeten zijn’.

Toen brak het moment aan dat de beelden weer terug mochten komen. En ze kwamen. Sterker dan ooit. Omdat er mensen waren die die beelden in mij zagen. Zij wisten het, eerder dan ik het zelf besefte. Nu voel ik weer de kracht die er van uit gaat. En ik voel letterlijk de kracht die ik ze mee kan geven.

Er bestaan namelijk geen perfecte beelden. Sterker nog, een imperfect beeld zegt júist veel meer. Het nodigt uit om na te denken, te fantaseren, in te vullen, te discussiëren. Beelden zijn niet alleen bedoeld om mooi te wezen. Ze hebben communicatiekracht. Ze verbeelden. Ze geven betekenis, extra dimensies. Geven woorden lading. Maken zichtbaar wat anders verborgen blijft.

Vanaf nu mag ik dat doen – écht doen – als onderdeel van een groter geheel. Visual recorder in het team van De Betekenaar. Maar ik heb het gevoel dat dit slechts het topje van de ijsberg is. There is more to come…

Visual Recorders @ De Betekenaar

Er vallen allerlei puzzelstukjes op hun plaats. Dat ga je de komende tijd zien. Ik ga die puzzel een gezicht geven. Voor mezelf. En voor de wereld om me heen.

Oh ja, en het is écht waar: IEDEREEN kan tekenen. En dat kun je onder andere hier leren.

De kracht van verbeelding
Tagged on:         

One thought on “De kracht van verbeelding

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *