In mijn boekenkast vind je inspirerende boeken die ik in de afgelopen jaren heb gelezen, en die ik van harte kan aanbevelen.

Over dromen en hoe ze te realiseren

Het Geluk Project ~ Gretchen Rubin
Een jaar lang onderzoekt Gretchen Rubin aan de hand van 12 onderwerpen hoe ze concreet meer geluk in haar leven kan ervaren. Een aanrader voor wie zich zelf gelukkiger wil voelen.

Dromen, durven, doen ~ Ben Tiggelaar
Dit boek las ik toen ik bewust ging nadenken over waar ik naar toe wilde met mijn leven. Een heerlijk boek vol tips, prettig geschreven. Ook als audioboek te koop, ideaal voor onderweg als je niets anders kunt doen.

De wending, hoe van baan veranderen je leven verrijkt ~ Geerhard Bolte
Ik ben uiteindelijk niet van baan veranderd, maar toch: een inspirerend boek.

The Mind Gym ~ denk buiten de kaders
Mentale patronen doorbreken? Dit boek leert je hoe. De sportschool voor je brein!

365 vakantiedagen ~ Huub van Zwieten
Een inspirerend boekje dat je helpt na te denken over jezelf, je dromen en je werk .

Flow en de kunst van het zakendoen ~ Jan Bommerez
Over zeven vitale inzichten voor managers, ondernemers en iedereen die zijn leven in eigen hand wil nemen.

Start with Why ~ Simon Sinek
Eerst het Waarom, dan pas het Hoe en Wat. Als je dat principe toepast in het ondernemen, vergroot dat je kans op succes. Maar vooral vergroot het je plezier: in wat je doet, waar je van droomt. Omdat het klopt.

Aandacht voor het nu en eenvoud in je leven

Tao van Poeh ~ Benjamin Hoff
Ik kreeg dit boek zo’n 10 jaar geleden van een collega. Ik ben er haar nog steeds dankbaar voor. Hoe je blij en kalm kunt blijven onder alle omstandigheden. Ofwel: het Taoïsme verklaard aan de hand van Winnie-de-Poeh. Verhaaltjes voor volwassenen!

Waar je ook gaat, daar ben je ~ Jon Kabat-Zinn
Als je meer wilt weten over mindfulness, dan is dit hét boek. Niet om in één ruk uit te lezen, maar voor op je nachtkastje. Goed om de dag mee te beginnen, of te eindigen.

De kracht van het Nu ~ Eckhart Tolle
Je bent je gedachten niet. Kom daar van los en wees aawezig in het moment.

Meditatie Feel Good basisboek ~David Fontana
Meditatie helpt mij om aandacht te hebben voor het moment. Dit boekje bevat inspirerende technieken voor innerlijke rust: meditatieoefeningen van tien minuten, die je op elk moment van de dag kunt doen.

Simplifylife ~ Sjoukje van de Kolk
Wil jij ook zoveel in dit leven? Dan lees je in dit boek hoe het ook anders kan. Eenvoudiger, minder gehaast. En hoe je daar weer gelukkiger van wordt.

Eenvoudig gelukkig ~ Karin Bosveld
Een praktische, toegankelijke, overzichtelijke en activerende gids voor wie op zoek is naar meer eenvoud in het leven, rust in het hoofd en tevredenheid met wat er is. Met 8 simpele lessen vol tips, oefeningen en citaten.

Focus! Minder doen, meer bereiken ~ Leo Babauta
Stroomlijn je leven, met twee simpele stappen: stel vast wat essentieel is, en elimineer alles wat daarbuiten valt. Hoe dat te doen en wat de voordelen ervan zijn, staan helder uitgelegd in dit boek. Aanrader!

Mindfulness – Voor een gelukkig leven ~ Thich Nhat Hanh
Weten hoe je aandachtig kunt leven? In dit boek staan vele oefeningen om je geest te trainen om in het moment te leven.

Mindfulmama ~ Iris Bouwman
Leren hoe je ontspannen om kunt gaan met de dagelijkse hectiek en onverwachte gebeurtenissen. Het mooiste hoofdstuk vond ik ‘Wie ben je?’, met prachtige tips om je unieke ‘gave’ te ontdekken.

Mindful gelukkig ~ David Dewulf
Stap-voor-stap aanpak om meer mindfulness toe te voegen aan je leven. Simpel, doeltreffend, fijn geschreven

Persoonlijke ontwikkeling

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap ~ Stephen Covey

Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die nog nooit van Stephen Covey hebben gehoord. Mijn eyeopener uit dit boek: ‘begin met het einde voor ogen’, maar er zitten nog veel meer inspirerende passages in.

Spoken bestaan ~ Suzanne Unck
Om de spoken – belemmerende gedachten en patronen – uit je leven te bannen, heeft Suzanne Unck een toegankelijk en leesbaar boek geschreven met veel uitleg en concrete oefeningen.

Het Schaduw Effect – gebruik de kracht van je donkere kant ~ Deepak Chopra
Er is geen dag zonder nacht, geen licht zonder schaduw… Dit boek reikt je mogelijkheden aan om je eigen donkere zijde – je weet wel, die kant van ons die niemand graag onder ogen ziet – te herkennen en te omarmen, met als doel een completer mens te worden.

Spoedcursus verlichting ~ Tijn Touber
Verlichting hoef je niet na te jagen, niet aan te werken. Je kunt het gewoon zijn. En hoe: dat lees je in dit boek. Inspiratie en wijsheid voor iedere dag.

The artist’s way: vind je eigen inspiratie ~ Julia Cameron
Een programma van 12 weken dat je inspiratie en creativiteit weer doet stromen. Ook als je vindt dat je niet creatief bent. Júist dan…

Opkrabbelen nadat je op je bek bent gegaan ~ Karin Ramaker
Méér dan een zelfhulpboek. Een zelfdoeboek. Want iedereen is wel eens onderuit gegaan. Met dit boek wordt het opkrabbelen praktisch.

Timemanagement en productiviteit

Getting things done~ David Allen
Wil je zorgen dat je dingen gedaan krijgt, zonder gillend gek te worden? David Allen’s GTD (Getting Things Done) biedt een wereldwijd bekend systeem om die dingen daadwerkelijk gedaan te krijgen. En als je je gedachten over taken en projecten uit je hoofd en in een betrouwbaar systeem stopt, blijft er meer ruimte over voor creativiteit en focus. Echt.

Zen to Done ~ Leo Babauta
Een prachtig eenvoudige combinatie van GTD (David Allen) en 7 Habits (Stephen Covey). Lekker geschreven, met een duidelijk stappenplan om Zen to Done in je dagelijks leven te implementeren. Ook als gratis e-book te downloaden via de website van Lifehacking. Overigens staan op deze website nog meer e-books die erg de moeite waard zijn!

Elke dag je hoofd en inbox leeg ~ Taco Oosterkamp
Jaren geleden volgde ik de Meereffect training van Taco Oosterkamp. GTD in één dag, zullen we maar zeggen. En daarna kwam dit boek uit. The icing on the cake. Voor wie zijn mailbox (Outlook) én hoofd wil opschonen en schoon houden.

Slaap je slim! ~ Guus Pijpers
Heb je dagelijks te maken met veel informatie? En heb je behoefte aan slimmer werken en slimmer leven, dan vind je in deze boek vele tips om dat te bereiken. Extra leuk: veel informatie over de werking van je brein bij het verwerken van informatie.

Tip: ga je boeken online bestellen? Doe dat dan bijvoorbeeld bij YouBeDo. Jij betaalt hetzelfde als bij andere online winkels, en zij doneren 10% aan een goed doel naar jouw keuze.

2 thoughts on “Boekenkast

 • 23 February 2011 at 21:52
  Permalink

  Ook een mooi boek: verslaafd aan liefde van Jan Geurtz. Geeft heel veel mooie inzichten! Of De Verandering van Anne Veldman, heel leerzaam…

  Reply
 • 28 September 2011 at 22:02
  Permalink

  ken je deze:

  De gulle boom van Shel Silverstein…

  mooie aanvulling in je al zo volle boekenkast 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *