Soms is het allemaal een beetje veel. Beetje erg veel. Waar ik op dat soort momenten geneigd ben om nóg een tandje erbij te zetten, ben ik langzaamaan aan het leren om juist een tandje terug te nemen. Ik schreef al eerder over vertragen om vooruit te komen. Maar nu gaat het om de balans tussen inspanning en ontspanning.

Sinds ik parttime ondernemer werd, heb ik voor mijn gevoel geen moment meer vrij. Mijn werk ligt op de keukentafel, of naast de laptop, of op mijn nachtkastje. Overal waar ik normaal gesproken ontspande, ligt nu ‘werk’. Heel leuk werk, dat wel. Werk waar ik weliswaar energie van krijg, maar dat net zo hard tijd en aandacht kost als mijn ‘loonbaan’.

Ik realiseerde me juist dat ik hard moet werken om ontspanning in balans te brengen met inspanning. Niet alleen vertragen om vooruit te kunnen komen, maar ontspannen om later weer energie te hebben om mij ergens voor in te spannen. En dat ik dat alleen kan door daar bewust tijd voor te nemen.

Ik begin vandaag: we gaan met het gezin met vrienden een middag aan het strand doorbrengen. Praten, lachen, ontspannen. Een middag en avond níet werken aan scriptie, e-mail cursus, nieuwsbrief of jaarplanbijeenkomsten. Ik verheug me er nu al op.

Balans vinden
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *