Vandaag bezocht ik samen met zo’n 50 anderen een congres over Social Recruitment en Arbeidsmarktcommunicatie. De ‘5 van vandaag’ zijn van de sprekers op dit congres; vijf quotes die niet alleen van toepassing zijn op de wondere wereld van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie, maar ook op het dagelijks leven.

  1. Intern beginnen is buiten winnen (Ton Rodenburg). Een van de eerste lessen die ik onthouden heb van mijn communicatieopleiding, maar die net zo van toepassing is op je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling. Besteed aandacht aan je innerlijke wereld. Wat je uitstraalt, wat je leert, wat je anderen wilt voorleven, moet van binnen komen.
  2. Het talent dat je wilt hebben, werkt altijd ergens anders (Menno Lanting). Een mooie variant op ‘Het gras bij de buurman is altijd groener’. Totdat je het huis met tuin van de buren hebt gekocht en je vanuit die hoek naar je oude tuin kijkt.
  3. Wees merk-waardig! (Ton Rodenburg) Wie ben jij? En hoe straal jij dat uit? Durf jij jezelf te zijn?
  4. De zon is voor een plant wat een glimlach is voor de mens (Gusta Timmermans). De wereld vaart wel bij vriendelijkheid. En er is niets makkelijkers dan iemand een glimlach te schenken.
  5. Ga eerst luisteren voordat je je mengt in de conversatie (Roos van Vugt). Luisteren lijkt makkelijk, maar is één van de moeilijkste vaardigheden die er zijn. Echt luisteren, de ander horen voordat je zelf je punt maakt. Je bereikt er zoveel méér mee…
‘5 van vandaag’ is een nieuwe serie posts op Marjolein’s Flow: 5 levenslessen, quotes, vondsten, inzichten die ik op een doodnormale, gewone, alledaagse dag opdoe. Omdat de mooiste dingen in dit leven voor het oprapen liggen. Je hoeft er alleen voor om je heen te kijken.
5 van vandaag
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *