…startte ik met mijn 101 doelen in 1001 dagen. Vandaag was de einddatum. De dag waarop ik had gedacht mijn doelen te hebben behaald. Niet eens zozeer als een keihard ‘moeten’, maar als streven, als richting. Als je niet weet waar je naar toe gaat, dan maakt het ook niet uit welke weg je neemt.

Gaandeweg zijn er doelen afgevallen. Omdat ze niet (meer) gewenst waren. Omdat er andere dingen belangrijker waren. En er zijn doelen behaald. Fijne doelen. Verrassende doelen. Kleine en grote doelen.

Er staan er nog heel wat open. En dat is helemaal niet erg. Een mens moet wat te wensen hebben. Ergens voor willen gaan. En het helpt om dat ergens zwart op wit te hebben staan. Als reminder. Als stok achter de deur. Als motivator. Als streven. Als herinnering aan waar je blij van wordt, mocht je door de sleur van de dag in beslag worden genomen.

De 101 doelen – nou ja, de doelen die daarvan ‘over’ zijn – die gaan op een ander soort lijst. Een bucketlist. Opdat dromen ooit gerealiseerd worden. Wanneer dan ook.

van 101 doelen naar bucketlist

1001 dagen geleden…
Tagged on:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *